Кіровоградгаз припинив газопостачання до котелень і залишив без тепла понад 40 будинків (ОНОВЛЕНО)

© ar.volyn.ua

ВАТ “Кіровоградгаз” припинило газопостачання до двох котелень на вулиці Шатила та Родимцева у Кропивницькому. У звязку з цим, без тепла залишилися 35 будинків у районі автовокзалу №2, вулиці Родимцева та провулку Експерементальному. Також тепла немає у ПТУ №9.

Про це Першій електронній повідомили у диспетчерській службі “Кіровоградтепло”.

Також вже зупинена котельня по вул. Хаборівська, 5. Без тепла по цій вулиці вже 6 будинків.

За інформацією Першої електронної з власних джерел, у місті вже не працюють чотири котельні.

24 листопада ВАТ “Кіровоградгаз” заявляє, що з понеділка, 27 листопада, будуть відключені від газопостачання обидва теплогенеруючі підприємства Кропивницького. Того ж дня, представники міської влади на комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пообіцяли не допустити відключення теплогенеруючих підприємств, а заяву “Кіровоградгазу” назвали диверсією.


Нагадаємо, не дивлячись на те, що міська комісія з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні ухвалила розпочати опалювальний сезон 22 жовтня, у цей день тепло в домівках кропивничан не з’явилося. Через величезні борги кропивницьких теплових підприємств перед НАК “Нафтогаз України” ВАТ “Кіровоградгаз” відмовився подавати паливо на підприємства.

25 жовтня міська влада заявила, що у Кропивницькому були запущені в роботу усі котельні, крім найбільшої – Південно-Західної. Опалювати почали 534 житлових будинки із 797, що мають централізовану систему опалення.

Разом з тим, адміністрація ВАТ “Кіровоградгаз” звинувачує теплогенеруюче підприємство ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” у несанкціонованому відборі природного газу з розподільних мереж і констатує, що за ці об’єми блакитного палива підприємство заплатить за подвійним тарифом.

У відповідь на звинувачення “Кіровоградгазу”, “Кіровоградтепло” відповідає, що “старі” борги накопичуються не з провини підприємства, зокрема, внаслідок несвоєчасної компенсації різниці в тарифах та багатомільйонної заборгованості населення й бюджетних організацій за централізоване опалення.

Станом на 6 листопада 2017 року заборгованість споживачів ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” складає понад майже 158,5 млн грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Кіровоградгаз припинив газопостачання до котелень і залишив без тепла понад 40 будинків (ОНОВЛЕНО)

Коментарі заборонені.