Кропивничани відзначили четверту річницю Революції Гідності

21 листопада 2013 року назавжди змінило реалії українського сьогодення і стало відправною точною початку національної історії сучасної України. Саме в цей день вперше почались мирні протести за утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи та справедливості, європейського шляху розвитку держави. Сотні людей, а згодом уся свідома нація, повстали проти чинного режиму президента-втікача в надії змінити країну на краще.

Сьогодні, 21 листопада, кропивничани долучилися до відзначення Дня Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

Перед початком офіційних заходів, активісти разом із керівництвом міста та області поклали квіти до пам’ятної дошки Герою Небесної Сотні Віктору Чміленку, а також до пам’ятного знаку зі світлинами на площі Героїв Майдану.

“Я багато виступав на цій площі під час Революції Гідності і скажу відверто, зараз виступати складніше. Адже ті події, які розпочалися 4 роки тому на Майдані, стали переломними та доленосними, – говорить один із активістів Євромайдану Андрій Лаврусь. – Нам усім врешті решт потрібно зрозуміти, що європейський напрямок, з якого починався Майдан є невідворотнім. Багато дискутували з друзями, що День Гідності та Свободи – це день скорботи чи гордості за мужній незламний український народ? Цього дня ми зобов’язані вшанувати і помолитися за героїв Небесної Сотні. Маємо усвідомити, якою ціною робиться демократія. Переосмислити, де ми робимо помилки. Подумати, як нам краще буди в тій чи іншій ситуації і нарешті будувати ту країну, за яку боролися на Майдані”.

Нагадаємо, сьогодні, о 17:00 на площі Героїв Майдану відбудеться молебень за Україну за участі єпископа Кропивницького та Голованівського Марка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар