Лікар-нарколог намагався продати безкоштовні довідки голованівським поліцейським

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Голованівському районі спіймали на гарячому лікаря-нарколога, який підозрюється у вимаганні хабаря. Медика затримали після того, як він намагався продати місцевим полісменам безкоштовні довідки. За видачу медичних сертифікатів 11 поліцейським нарколог зажадав по 200 гривень з кожного співробітника, а потім погодився на 100 гривень за довідку, зважаючи на «опт».

Інформує Перша електронна з посиланням на департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

“До Кіровоградського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України надійшла інформація від начальника Голованівського ВП. Підполковник поліції повідомив, що працівники Голованівської центральної лікарні вимагають грошові кошти з поліцейських за надання медичних довідок та сертифікатів, які необхідні для права керування транспортними засобами”, – йдеться у повідомленні департаменту.

За інформацією, під час перевірки оперативники ВБ встановили, що до корупційних дій причетний 46-ріний лікар-нарколог зазначеного медичного закладу.

“Хабарництво для чоловіка було нормою, тож власну кишеню він поповнював після кожного виданого папірця. Здирник настільки знахабнів, що «таксу» виставив навіть працівникам місцевого відділу поліції. За видачу медичних сертифікатів 11 поліцейським нарколог зажадав по 200 гривень з кожного співробітника, а потім погодився на 100 гривень за довідку, зважаючи на «опт». Оговорену суму горе-лікар одержав і навіть потримав її в руках, однак скористатися не встиг. На робочому місці з речовими доказами злочину його затримали оперативники внутрішньої безпеки НПУ та поліції Кіровоградської області”, – повідомляють у департаменті.

За матеріалами УДВБ НПУ слідчим управлінням обласного ГУНП за виявленим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Тривають заходи щодо оголошення хабарникові підозри. За вимагання неправомірної вигоди корупціонерові у халаті загрожує до 10 років позбавлення волі.

ОНОВЛЕНО:

Лікарю обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, у вересні у Кропивницькому затримали посадовця обласного управління юстиції. Посадовиця 3,5 тис. грн хабара за внесення змін до актового запису та видачу свідоцтва про народження.

А за кілька тижнів до того  двох працівників Кіровоградського райвідділу поліції на окружній дорозі міста затримали під час отримання частини хабара. Правоохоронці встановили, що  начальник сектору карного розшуку та старший оперуповноважений вимагав тисячі доларів від кропивничанина, щоб нібито “відмазати” його від крадіжки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар