Посадовиця юстиції вимагала у кропивничанки 3,5 тис. грн за видачу свідоцтва

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Працівники Управління захисту економіки в Кіровоградській області спільно зі слідчими обласної поліції та Кіровоградською місцевою прокуратурою затримали посадовця обласного управління юстиції. Посадовиця 3,5 тис. грн хабара за внесення змін до актового запису та видачу свідоцтва про народження.

Інформує Перша електронна з посиланням на Управління захисту економіки в Кіровоградській області.

За інформацією, службова особа вимагала від жительки обласного центру 3,5 тис. грн. хабара за внесення змін до актового запису та видачу свідоцтва про народження.

“Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття, пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна”, – йдеться у повідомленні управління.

Нагадаємо, у вересні двох працівників Кіровоградського райвідділу поліції на окружній дорозі міста затримали під час отримання частини хабара. Правоохоронці встановили, що  начальник сектору карного розшуку та старший оперуповноважений вимагав тисячі доларів від кропивничанина, щоб нібито “відмазати” його від крадіжки.

Читайте також: У Новоукраїнці жінка “заживо поховала” матір заради її землі

Поширити:

Залишити коментар:

коментар