“Дніпро-Кіровоград”: ніякої аварії, яка б викликала відключення води на кілька днів, немає

Учора ввечері, 7 липня, у Кропивницькому ширилися чутки про те, що на водогоні знову аварія, і водопостачання знову буде перекрито на декілька днів. В ОКВП “Дніпро-Кіровоград” наголошують, що ніякої аварії, яка б викликала відключення води на кілька днів, немає.

Проте ввечері, 7 липня, дуже багто користувачів соцмережі Фейсбук поширювали інформацію про відключення води на декілька днів. Хтось писав про два дні, а хтось про чотири. За чутками, сталася аварія десь поблизу Олександрії. Як з’ясувалося, на мікрорайоні Шкільний її поширювала одна із завбудинків.

скріншоти із соцмереж

Інформацію про відключення водопостачання на декілька днів і про аварію на мережах категорично заперечили в ОКВП “Дніпро-Кіровоград”.

“Ніякої аварії, яка б викликала відключення води на кілька днів (про це надходить маса звернень в диспетчерську КВКГ), немає”, – запевнили у водоканалі.

За словами директора ВКГ Валентини Давидчук, учора о 21:30 було призупинено водопостачання правобережної частини міста. Всі пориви, які з’являються на мережах міста, ліквідуються без відключення водопостачання. Повне відновлення водопостачання обіцяли здійснити після 6.00 8 липня.

Перша електронна газета оприлюднювала цю інформацію у своїй спільноті у Фейсбуці.

Проте сьогодні, 8 липня, на 100% водопостачання у Кропивницькому не відновлено. За словами директора ВКГ ОКВП “Дніпро-Кіровоград” Валентини Давидчук, на ранок відновлено водопостачання багатоповерхівок на Новомиколаївці, на вул. Полтавська, на мікрорайонах В. Балка, Катранівка і на нижніх поверхах центральної частини міста. Близько 12.00 обіцяли, що вода буде і на верхніх поверхах будинків та в приватному секторі на Новомиколаївці.

Валентини Давидчук ще раз наголосила, що ніяких декількаденних відключень на водогоні не передбачається.




Нагадаємо, 1 липня ввечері у Кропивницькому, Світловодську, Олександрії та Знам’янці було припинено постачання водиВнаслідок крадіжки кутника з опори напругою 150 кВ у м. Світловодську впала електроопора, яка живить насосні станції 1 і 2 підйому водогону ” Дніпро-Кіровоград”.

Ширилися чутки про те, що опора біля Світловодська, падіння якої стало причиною припинення водопостачання у 4 містах області, була пошкоджена ще місяць тому. Проте у “Кіровоградобленерго” спростували цю інформацію, опублікувавши фото поваленої споруди зі свіжими слідами порізів без ознак корозії. Як виявилося, крадії залишили чотири міста Кіровоградщини без води заради 700 гривень.

Зазначимо, що зловмисника через якого без води залишилися мешканці 4 міст, затримали. Ним виявився 26-річний житель селища Власівка Світловодського району. На його совісті три епізоди злочинної діяльності, пов’язаних саме з крадіжками з об’єктів ПрАТ «Кіровоградобленерго». За попередніми даними, у такий спосіб йому вдалося «зібрати» майже 700 кілограмів металу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар