Крадії залишили чотири міста Кіровоградщини без води заради 700 гривень

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У суботу, 1 липня, внаслідок пошкодження зловмисниками лінії електроопори, було припинено електропостачання водогону “Дніпро – Кіровоград”. Зловмисники викрали металу з опори на суму 700 грн. А після того, як у Світловодську розпочався сильний вітер, опора впала. Як наслідок – без води залишилися Світловодськ, Знам’янка, Олександрія, Кропивницький.

Повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт Кіровоградської ОДА.
Начальник Світловодського відділу поліції ГУНП в області Андрій Гулий підтвердив, що невідомими особами було пошкоджено електроопору, а в наслідок погодних умов вона впала. По даному факту проводиться досудове розслідування за ознаками злочину ст. 194.1 Кримінального кодексу України. Вживаються усі заходи для встановлення осіб, які скоїли злочин.
“Внаслідок крадіжки металу на суму близько 700 гривень, від суботи жителі найбільших населених пунктів області мають проблеми із водопостачанням. В оселі не надано близько 150 тисяч тон питної води. Чергові служби спрацювали оперативно – населення поінформували про відключення водопостачання, здійснюється підвіз води, на сьогодні відновлено електропостачання комплексу “Дніпро-Кіровоград”. Працівники обленерго, водоканалу, обласна державна адміністрація, органи місцевого самоврядування роблять усе можливе аби мінімізувати наслідки аварії”, – наголосив Сергій Кузьменко.
Наразі на місці зруйнованої ЛЕП вже встановлено нову бетонну опору, прокладено тимчасову лінію, електропостачання водогону відновлено.
За словами генерального директора ОКВП “Дніпро-Кіровоград” Романа Ілика повністю відновлено водопостачання Світловодська, Олександрії та Знам’янки, у Кропивницькому заповнюються резервуари та вже ввечері окремі райони будуть із водою.
– У місті Кропивницькому ще проводиться підвіз води. Ми вже розпочали наповнення мереж. Прогнозуємо, що по мірі наповнення мереж, по місту Кропивницькому почне появлятися вода по різним районам, у залежності від висот. До ночі прогнозуємо подати воду для всіх жителів обласного центру, – поінформував Роман Ілик.
У свою чергу голова правління ПрАТ “Кіровоградобленерго” Олександр Стрюченко повідомив, що сьогодні є необхідність встановлення двох додаткових бетонних електроопор, тож завтра електропостачання “Дніпро – Кіровоград” буде тимчасово вимкнено, вода подаватиметься за графіком, і в повному обсязі водопостачання Світловодська, Олександрії, Знам’янки та Кропивницького планується відновити 7-8 липня.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар