У Кропивницькому попередили продаж “шпигунської” спецтехніки, яка передавала інформацію в Росію

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Співробітники Служби безпеки України попередили реалізацію на Кіровоградщині спеціальних технічних засобів, які приховано передавали отриману інформації на серверне обладнання, розташоване у РФ. Під час санкціонованих обшуків оперативники СБ України вилучили тридцять одиниць «шпигунського» приладдя. За інформацією спецслужби, сервера, на які передавалася інформація, належать російській компанії, що активно співпрацює з ФСБ. Прилади російського виробництва надавала зловмисникам можливість негласно прослуховувати розмови громадян України.

Повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-групу УСБУ в Кіровоградській області.

Правоохоронці встановили, що спецтехніка нелегально закуповувалась приватними підприємцями Кропивницького через Інтернет для подальшого продажу клієнтам.

За висновками фахівців, виявлені у ділків прилади призначалися для отримання геоінформації GPS-каналами та передачі її радіоканалом мобільного зв’язку стандарту GSМ. Техніка була обладнана прихованими вбудованими надчутливими мікрофонами, які мали функцію дистанційної активації. Прилади російського виробництва надавала зловмисникам можливість негласно прослуховувати розмови громадян України.

Під час санкціонованих обшуків оперативники СБ України вилучили тридцять одиниць «шпигунського» приладдя. За інформацією спецслужби, сервера, на які передавалася інформація, належать російській компанії, що активно співпрацює з ФСБ.

Слідчими СБУ стосовно двох комерційних структур відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України.

Вилучена спецтехніка направлена на відповідні експертні дослідження.

Слідчі дії тривають.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар