У Кропивницькому посеред житлового мікрорайону вивантажили купу використаних шприців

Учора, 12 червня, начальник спецінспекції міськради Кропивницького Андрій Максюта, під час огляду території, виявив посеред житлового мікрорайону по вул. Енергетиків купу використаних шприців та крапельниць з голками.

Як розповів начальник спецінспекції Першій електронній, він відреагував на інформацію від людей про стихійне сміттєзвалище у тому районі і відбув на територію для огляду.

“Люди мені повідомили, що бачили, як на територію зруйнованого сокоекстрактного заводу не відомі на машинах вивозять сміття. Вивчайчи територію учора рано-вранці, я побачив тут купи використаних шприців та крапельниць з голками. Їх хтось просто вивіз сюди. Я вже доповів про цю ситуацію міському голові”, – повідомив Андрій Максюта.

Він також опублікував у своєму Фейсбуці фото з місця небезпечного стихійного сміттєзвалища.

На думку Андрія Максюти, таку кілкість специфічного сміття могли викинути тільки з території якогос медзакладу, але наразі жодної інформації, звідки там взялися використані шприци і крапельниці, немає.

Зазначимо, що згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України від 08.06.2015 № 325, медичні шприци та голки повинні відповідним чином оброблятися і утилізуватися з метою запобігання їх подальшого контакту з людиною.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар