У Кропивницькому запустили небесні ліхтарики на знак підтримки військовополонених (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 11 травня, на площі Героїв Майдану у Кропивницькому близько двох десятків містян запустили у небо палаючі ліхтарики на знак підтримки військовослужбовців, які знаходяться у полоні бойовиків.

Підтримати полонених захисників України та їхніх рідних на центральну площу міста прийшли волонтери, громадські активісти і небайдужі кропивничани. Організували ж акцію дружина військовополоненого спецпризначенця Олександра Корінькова Юлія та сестра його побратима, також військовослужбовця 3 полку, Сергія Глондара Людмила.

“Сьогодні ми вкотре вийшли на акцію, але в ній, як ніколи, відсутній політичний підтекст. Добре знаємо, що наші хлопці іноді дивляться новини, тому вирішили запустити ліхтарики задля того, щоб вказати їм шлях додому. Маємо надію, що наша любов та віра додасть їм сили у такі тяжкі хвилини неволі. На сьогодні вони вже 815 днів перебувають у полоні, а деякі вважаються безвісти зниклими понад 3 роки”, – розповіла Людмила Глондар.

Юлія Корінькова подякувала всім присутнім за підтримку та зазначила, що спільними зусиллями вони досягнуть такого бажаного результату і полонені повернуться у рідну домівку:

“Я знаю, що ми обов’язково всіх дочекаємося. Нехай їх береже Господь. Хлопці, все буде добре”.

Нагадаємо, днями дружина полоненого кропивницького спецпризначенця Сергія Глондаря Катерина та рідні інших українських заручників у Берліні закликали європейців тиснути на Путіна та бойовиків, адже без тиску світової спільноти на Росію питання їх звільнення так і буксуватиме.

Військовослужбовці 3-го полку спецпризначення старшина Сергій Глондар та молодший сержант Олександр Коріньков потрапили у полон 16 лютого 2015 року, під час виконання складного бойового завдання у районі Дебальцевого. Військові супроводжували колону, і їх загін потрапив у засідку, декілька військових загинуло, декілька були поранені, інших взяли у полон. Наразі обох кропивницьких спецпризначенців утримують в Макіївській колонії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар