Бойовики застосовують важке озброєння по всій лінії фронту

Фото uacrisis.org

Український кризовий медіа центр інформує про ситуацію у зоні АТО.

На Донецькому напрямку у зоні АТО обстановка залишається неспокійною.

«По усьому фронту бойовики застосовують важке озброєння – міномети, гармати і танки», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Світлодарській дузі члени бандформувань активізувавлися у другій половині дня. Після серії мінометних обстрілів кількох позицій українських військ, вони ввели у дію ствольну артилерію. Вогонь вівся з перервами протягом 6 годин. У Луганському поранено цивільну жінку.

«Під Горлівкою основні бойові дії велися у Зайцевому. Тут окупанти застосовували стрілецьку зброю вдень, а важке озброєння – у темну пору доби. Усього відбулося близько 10 обстрілів», – розповів речник МОУ з питань АТО. 

Дуже напружена ситуація в Авдіївці. Вчора під час обстрілів бойовики випустили кілька десятків мін і танкових снарядів. Збройні формування не припиняють вогонь ні вдень, ні вночі.

«Внаслідок агресивних дій окупантів місто знову знеструмлене, мобільний зв’язок працює з перебоями», – наголосив полковник Андрій Лисенко. У Пісках та Опитному також відбулася низка мінометних обстрілів з боку бойовиків. Усього за минулу добу на Донецькому напрямку стався 41 обстріл з боку бандформувань, 20 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає, 7 військовослужбовців зазнали поранень і травм.

На Луганському напрямку бойові дії ведуться по всьому фронту. Основними «гарячими точками» вчора були Кримське, Новоолександрівка та Троїцьке, де бойовики застосовували міномети. По українських позиціях випустили понад 40 мін.

«Також відбулося 3 снайперських обстріли з боку противника (1 – у Новоайдарському та 2 – у Попаснянському районі). Українські війська ведуть інтенсивний вогонь у відповідь», – зазначив полковник Лисенко. Усього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 24 обстріли з боку бойовиків, зокрема 6 мінометних.

На Маріупольскому напрямку, У Марїнському районі, ранок почався з танкового обстрілу у бік райцентру з боку членів НЗФ. Вже у другій половині дня вони застосували міномети. Південніше, у Березовому, що неподалік Докучаєвська, ввечері бойовики організували 2 потужних обстріли із застосуванням мінометів та бронетехніки.

«Як і раніше, дуже неспокійно на півдні області. Із самого ранку до пізнього вечора на ділянці фронту Чермалик – Широкине тривали потужні мінометні обстріли. При цьому випустили не менше 130 мін. З огляду на агресивні дії окупантів, українські війська систематично ведуть вогонь у відповідь», – додав полковник Лисенко.

Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку бойовики здійснили 41 обстріл, зокрема 14 – з важкого озброєння.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар