Два роки тому, у збитому бойовиками МІ-8, загинули двоє кіровоградських спецпризначенців

24 червня 2014 року, близько 17 години, під Слов’янськом біля гори Карачун, проросійські терористи збили український військовий вертоліт Мі-8, у якому знаходились двоє спецпризначенців кіровоградського 3-го полку Олексій Волохов та Олександр Кондаков.

Гелікоптер сил АТО збили з переносного зенітного комплексу при зльоті з гори Карачун. Всі 9 військовослужбовців, які знаходились на борту, загинули. Вертоліт повертався з блокпоста із фахівцями, котрі встановлювали апаратуру задля організації моніторингу простору, фіксації фактів порушення перемир’я в зоні проведення АТО.

Останнім цей політ став для військових кіровоградського 3-го полку спецпризначення старших солдатів Олексія Волохова та Олександра Кондакова. Крім них на борту знаходились: підполковник Андрій Бєлкін, майор Роман Мазунов і капітан Дмитро Шингур. Всі ці війсковослужбовці приїхали на Донбас з міста Броди Львівської області. Ще четверо загиблих були офіцерами Служби безпеки України, тому їх прізвища не розголошували.

5 липня 2014 року на Театральній площі Кіровограда більше тисячі людей попрощалися із загиблими земляками.

12 липня стало відомо, що контррозвідка СБУ встановила та затримала терористів, які збили гелікоптер.

Як виявилося, у скоєному винна група терористів під керівництвом бойовика “Гроза” – громадянина України Карцева Павла Олександровича. Терориста “Грозу” та одного з його спільників – громадянина України Михайла Черниша (позивний “Міха”) – затримали 10 липня у місті Дружківка Донецької області.

За даними СБУ, Карцев координував діями бойовиків у районі гори Карачун за вказівкою громадянина РФ, диверсанта Ігора Гіркіна (Стрєлкова). Чи були засуджені терористи, наразі невідомо.

“Такий сонячний день, як і два роки тому. На Далекосхідному кладовищі тиша, спів птахів і слова молитви. Подивіться на обличчя цих хлопців, а о 17.00 відклаліть всі справи, закрийте на хвилину очі і відчуйте горе батьків, які два роки тому втратили тих, хто був сонцем і сенсом їхнього життя”, – написала у соцмережі Фейсбук волонтерка Оксана Червоная.

Також координатор організації Армія SOS Кіровоград опублікувала світлину місця поховання спецпризначенців на Далекосхідному цвинтарі.

Кондаков Олександр Володимирович

народився 7 січня 1992 р. у м. Бердянськ Запорізької області. Старший солдат Збройних сил України, радист радіогрупи 3-го окремого полку спеціального призначення. Загинув 24 червня 2014 року під Слов’янськом біля гори Карачун у збитому військовому гелікоптері Мі-8.

19 липня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Волохов Олексій Олегович

народився 20 березня 1992 р. у м. Кіровоград. Старший солдат Збройних сил України, старший розвідник 3-го окремого полку спеціального призначення. Загинув 24 червня 2014 року під Слов’янськом біля гори Карачун у збитому військовому гелікоптері Мі-8.

за матеріалами Depo.ua, Книга пам’яті, Вікіпедія
Поширити:

Залишити коментар:

коментар