Куди піти на вихідні у Кіровограді: День молоді та День Конституції

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Цього тижня кіровоградці відпочиватимуть чотири дні: з 25 по 28 червня включно. Яку культурну, освітницьку та спортивну програму пропонує місто на Інгулі своїм жителям розкаже Перша електронна.

Майстер-клас у галереї

У суботу, 25 червня, об 11.00 буде проведено майстер-клас з виготовлення виробів із тканини «Квітка». Проводить: Олена Степанок – завідувач відділом науково-просвітницької діяльності Кіровоградського обласного художнього музею.

Місце проведення: картинна галерея Петра Оссовського “Світ і Вітчизна”

Театр ляльок

У суботу, 25 червня, о 12.00 Театр ляльок запрошує на виставу «Пригоди у чарівному лісі»

Постановщик – Г.Пилипенко

Рекомендований вік – з 4 років

«Про Хому та щуку»

Скриншот 24.06.2016 131934.bmpВесела казка з танцями і співами про ледачкуватого Хому, розіграна акторами у формі народного балагану. Чарівна Щука виконує усі забаганки бідного, але кумедного парубка. Навіть, на диво батькам, допомагає хлопцеві одружитися з вередливою Королівною.Та пізніше стає зрозуміло, що все те диво трапилося лише у сонному маренні Хоми.

Автор і режисер-постановник – засл. діяч мистецтв України Є.Гімельфарб
Художник-постановник – засл. працівник культури України В.Остапенко
Композитор – Н.Бурая

Тривалість – 40 хвилин

Мова виконання – українська

Рекомендований вік – з 5 років

Початок вистави о 12.00

Театр Кропивницького

Театр Кропивницького запрошує 25 червня на виставу «За двома зайцями».

Це комедія класика української драматургії Михайла Старицького не втрачає своєї актуальності і сьогодні. Історія про веселого авантюриста Свирида Голохвостого насичена сучасною популярною музикою та акторськими трюками. У яскравій виставі відомого українського режисера, лауреата багатьох всеукраїнських та міжнародних фестивалів, заслуженого діяча мистецтв України В’ячеслава Жили поряд з майстрами сцени бере участь майже вся творча молодь колективу театру.

Живий звук, стилізовані декорації, які створюють атмосферу київського Подолу, приємно здивують глядача. На вас чекає багато гумору, дотепів, жартів, адже багато фраз із п’єси стали народними.

Початок вистави о 17.00

«П`ять пудів кохання»

У неділю, 26 червня, о 17.00 Театр ім. Кропівницького запрошує на ліричну комедію за Антоном Чеховим “П`ять пудів кохання”.

Армреслінг

арм25 червня у Кіровограді відбудеться відкритий чемпіонат м. Кіровограда з армспорту.

“Боротьба буде тільки серед чоловіків на праву руку в наступних вагових категоріях: 70, 80, 90 та 90 + кг. За 1 місце в кожній категорії будуть символічні грошові винагороди”, – повідомилиПершій електронній організатори.

Наразі на чемпіонат уже зареєструвались спортсмени із Кіровогрдської, Миколаївської, Черкаської та Дніпровської областей.

Деталі тут

Кіровоградська міськрада анонсує

Субота 25.06.16

10.00 – чемпіонат України з велоспорту (гай Десантників)

12.00 – юридичний моніторинг «Конституційні права та обов’язки» (МЦБС ЦБ)

14.00 – міський шаховий турнір серед юнаків та дорослих (шаховий клуб «Біла тура»)

16.00 – конкурс малюнків «Війна очима дітей» (МЦБС філія №7)

Мистецькі вихідні

17.00 – екскурсія по вулиці Дворцовій (збір біля краєзнавчого музею)

Неділя 26.06.16

10.00 – турнір з міні-футболу до Дня молоді України (ЗОШ № 4)

14.00 – міський шаховий турнір серед юнаків та дорослих (шаховий клуб «Біла тура»)

17.00 – святкова торгівля до Дня молоді (територія перед будівлею міської ради)

18.00 – акція «Вуличні музиканти» (вулиця Дворцова)

18.00 – мистецькі акції, ярмарок національних діаспор і культур (площа перед міською радою)

19.00 урочистості та святкова концертна програма з нагоди Дня молоді (площа передбудівлею міської ради)

27.06.16

27.06.-29.06.

9.00 – чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 1999 р. н. і молодших(стадіон «Зірка»)

28.06.16

14.00 міський шаховий турнір серед юнаків та дорослих (шаховий клуб «Біла тура»)

16.30 – покладання квітів та мітинг з нагоди Дня Конституції України (пам”ятник В.Винниченку)

17.00 – святковий концерт міського професійного духового оркестру з нагоди Дня Конституції України (театр ім. М.Кропивницького)

Семінар про децентралізацію

У вівторок-середу (28-29 червня) о 10.00 відбудуться семінари на тему :«Децентралізація на практиці».

Місце проведення :  у приміщенні Кіровоградського прес-клубу (вул. Соборна, 1а, (колишня вул. 50 років Жовтня) 2-й поверх (ТЦ «Копілка»).

Ведучі семінару:

Ернест Новак (Ernest Nowak) – бурмістр міста і ґміни Загуж (Підкарпатське воєводство);

Анджей Кузьміньскі (Andrzej Kuźmiński) – директор міської бібліотеки в Лешнє (Велькопольське воєводство), спеціаліст з питань промоції ґміни Кшивінь, журналіст, письменник;

Павел Ментельскі (Paweł Mentelski) – тренер, консультант з питань стратегій, програм та аудиту сталого розвитку, менеджменту органів місцевого самоврядування та НУО, розробки та управління проектами, програмами та планами місцевого розвитку;

Ярослав Біттель (Jarosław Bittel) – правник, тренер, консультант з питань стратегій, програм та аудиту сталого розвитку, менеджменту органів місцевого самоврядування та НУО, стратегічного планування.

Серед іншого в рамках семінару планується роглянути наступні питання:

  1. Передумови реформи децентралізації в Польщі. Створенні ґмін та їх повноваження. Навіщо децентралізація та співучасть (партисипація)?
  1. Передумови реформи адміністрації місцевого самоврядування в Польщі. Структура та функціонування самоврядної адміністрації в Польщі – актуальна, загальна характеристика.
  1. Адміністративна реформа – самоврядування у ґміні: закон про ґмінне самоврядування – на прикладі сільської ґміни (розмір ґміни, органи ґміни, організаційна структура, статут, регламенти і процедури, бюджет).
  1. Адміністративна реформа – самоврядування у повіті: характеристика самоврядування на прикладі повіту.
  1. Досвід децентралізації влади в Польщі – і її наслідки для розвитку ґмін і регіонів (практичні приклади з Польщі). Вигоди і витрати реформування системи державного управління
  1. Вирішуємо разом. Участь місцевих громад у процесі формування та прийняття публічних рішень (громадська співучасть, стратегічне планування).

До участі в заході запрошуються:  Особи, що готують та впроваджують реформу самоврядування в Україні: представники районних органів місцевого самоврядування, представники громад, громадські активісти, представники НГО, представники ЗМІ.

Проект «Децентралізація на практиці ІІ. Польський досвід децентралізації та самоврядної освіти для лідерів громад з 7-ми областей Центральної України»

Даний проект співфінансовано за посередництвом Фонду Міжнародної Солідарності в рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії з коштів допомоги задля розвитку Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща, а також Канадського Міністерства Закордонних Справ, Торгівлі і Розвитку (DFATD).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар