Книги і письменники заполонили центральну площу Кіровограда (ФОТО)

Сьогодні, 22 квітня, на площі перед міською радою проходить книжковий фестиваль «Весняний книговир». Безліч прекрасних книг, цікавих людей, антистресова розмальовка, смачна випічка, актори у кумедних костюмах – все це кіровоградці відчували і бачили на власні очі.

«Це не просто книжковий ярмарок – це повноцінний книжковий фестиваль, у рамках якого кіровоградці можуть поспілкуватися з письменниками Кіровоградщини та України, купити книги місцевих та українських видавництв, допомогти армії. Цього року «Весняний книговир» розширив формат. Фестиваль триватиме 3 дні. Заходи у рамках книговиру проходитимуть на різних майданчиках міста, в тому числі – й кінотеатрі «Портал». Завтра там покажуть фільм Олександра Жовни «Милі мої українці», – розповіла директор кіровоградського видавництва «Імекс ЛТД» Тамара Саміляк, організатор книговиру.

Біля наметів книговиру зібралося чимало людей. Найбільшим попитом користувався «книжковий секондхенд» – намет волонтера Оксани Червоної, яка більше місяця на базі супермаркету «Буки» збирала книги на благодійність.

«Від клієнтів нема відбою. Деякі навіть б’ються за книги, – з посмішкою розповідає Червоная і запрошує купувати спецпроект журналу «Viva. Переможці», де розповідається історія двох військових Кіровоградщини – Олександра Чалапчія та Вадима Довгорука.

Після нагородження організаторів «Весняного книговиру» дипломами від Кіровоградської ОДА, розпочалася презентація книги Олександра Жовни з локанічною назвою «L». Про презентацію книги Перша електронна напише згодом.

О 14.00 розпочалася презентація книги Юрія Митрофаненка «Отаманщина».

О 15.00 відбудеться презентація книги Наталі Фесенко «Малороска»

О 17.00 – презентація книги Ольги Мігель «Сновида».

І все це на центральній площі Кіровограда прямо зараз. “Весняний книговир” дає шанс вирости над собою. Адже девіз фестивалю: «Ти стаєш вищим з кожною прочитаною книгою».

Що подарує кіровоградцям фестиваль завтра і післязавтра – читайте ТУТ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар