Святкування Дня Незалежності у Кропивницькому розпочалося з Театральної площі

Сьогодні, 24 серпня, наша держава святкує 26-річницю Незалежності. У Кропивницькому урочисті заходи розпочалися на Театральній площі та біля імпровізованого пам’ятника загиблим спецпризначенцям у Ковалівському парку. На святкові заходи біля театру Марка Кропивницького зібралося майже півтисячі містян. Із рук керівництва області нагороди отримали видатні медики та учасники антитерористичної операції.

Про це повідомляє Перша електронна.

Спершу депутати, силовики, духовенство, ветерани АТО та просто небайдужі кропивничани поклали квіти до пам’ятнику полеглим бійцям 3 полку спецпризначення, які віддали життя за свободу України. Вже на Театральній площі пам’ять Героїв вшанували хвилиною мовчання.

Згодом, голосом київського князя Ярослава Мудрого до присутніх звернувся актор місцевого театру:

“Своєму народу я відповім за всі свої діла. І хоча заплутана була моя стезя, і помацки проходу серед страшних шукав я перешкод, і помилки робив я неминучі, і сто разів зривався я із кручі, завжди мене мій рятував народ. І поки жив стояти я клянусь за руську правду, і єдину Русь! За нашу Русь, за наш державний Київ, за витязів, що в битві за Софію погибли з честю! Слава їм і мир… а ми, кому судилося ще жити, життя трудом повинні заслужити і сили всі Вітчизні присвятити. Хай живе єдина міцна соборна наша Україна”!

Читайте також: Із нагоди Дня Прапора на Рівнянському кладовищі у Кропивницькому вшанували загиблих АТОвців

“Дорогі друзі, ми щасливі, що можемо на мирній Кіровоградщині зустрічати 26-річницю Незалежності, – говорить голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко. – Ми – різні, маємо різні політичні вподобання, національність, традиції, але всі об’єднані однією ідеєю. Це довів Майдан, а потім спільна боротьба проти агресора. Пам’ятаємо, що найвищою цінністю для всіх є Незалежність. Сьогодні, наші воїни зі зброєю в руках боронять, а ми маємо всіма силами їм допомагати для загальної перемоги. Хай буде мир на нашій землі, а країна багатою та квітучою. Зі святом Незалежності”!

Після вітального слова відбулося урочисте нагородження кропивничан відзнаками від Президента, прем’єр-міністра та керівництва області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар