Винуватець смертельної ДТП Постриганенко отримав 5 років позбавлення волі (ОНОВЛЕНО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Олександр Постриганенко під час судового засідання 25.08.2016

У Кіровському райсуді Кропивницького, сьогодні, 15 листопада, оголосили вирок у справі сина колишнього головного податківця області Олександра Постриганенка, який у червні цього року скоїв смертельну ДТП.
Суд за головування суді Євгена Романюка постановив визнати Постриганенка винним у скоєному злочині і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років. Крім того, Постриганенка позбавили права керувати авто строком на 3 роки.

Прокурор Васильків у судових дебатах оголосив покарання, яке державне обвинувачення вимагало для підозрюваного – позбавлення волі строком на 5 років, а також позбавлення права керувати авто строком на 3 роки, згідно ч.2 ст.286  КК України.

15044898_1164413656967615_2091260445_o

Олександр Постриганенко у суді вчергове визнав свою вину, покаявся і попросив вибачення у рідних.

Захисник підозрюваного Юрій Кричун наголосив, що запропоноване прокурором покарання є надто жорстким, враховуючи повне визнання вини, каяття підозрюваного, повну співпрацю зі слідством та відшкодовані матеріальні збитки. Адвокат, згідно зі ст.75 КК України, наполягав на обранні покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років із встановленням іспитового строку на три роки. Із покаранням у частині позбавлення права керувати авто захист погодився повністю.

Як стало відомо під час суду, 4 потерпілих у справі не заперечували у призначенні іспитового строку Постриганенку. Крім того, жодних цивільних претензій до підозрюваного не висували, оскільки той відшкодував нанесені матеріальні збитки. Натомість, син загиблого водія “Москвича” Олександр Лисенко вимагав максимального покарання у вигляді позбавлення волі.

У своєму останньому слові Олександр Постриганенко наголосив, що він ніякий не мажор, що проживає удвох з мамою і у свої 20 років тільки починає життєвий шлях. Він знову перепросив у постраждалих і попросив у суду винести справедливе рішення.

15101878_1164413663634281_1795221477_o

Після цього суд видалився до нарадчої кімнати. Повернувшись звідти, суддя Євген Романюк зачитав ухвалу. Суд ухвалив визнати Олександра Постриганенка винним у правопорушенні передбаченим ч. 2 ст. 286 КК України і призначив підозрюваному покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, а також позбавлення права керувати авто строком на 3 роки. Постриганенко відбуватиме покарання у Кіровоградській виправній колонії №14.

Як повідомив журналісту Першої електронної адвокат Юрій Кричун, на його думку, покарання є надто суровим. Чи будуть подавати апеляцію на рішення Кіровського райсуду йому наразі невідомо.

Нагадаємо, 27 червня, водій автомобіля “Citroen” Олександр Постриганенко, ймовірно, перебуваючи напідпитку, перевищив швидкість та виїхав на зустрічну смугу по вул. Київській, внаслідок чого зіштовхнувся з “Москвичем”. Водій радянського авто згодом помер у лікарні, а 5 пасажирів отримали важкі травми, в тому числі 6-річний хлопчик.

29 червня суддя Ленінського райсуду Андрій Загреба виніс рішення залишити Олександра Постриганенка під вартою строком на 60 діб без права на заставу.

7 липня апеляційний суд відмовив у скарзі захисту підозрюваного, а 25 серпня Ленінський райсуд Кропивницького постановив продовжити термін перебування Олександра Постриганенка під вартою на строк до 28 вересня.

20 вересня суддя Кіровського райсуду Євген Романюк постановив прийняти справу до розгляду, і продовжив перебування обвинуваченого Олександра Постриганенка під вартою сроком на 60 діб.

28 вересня розгляд справи було розпочато, але через неявку у судове засідання адвоката підозрюваного Кричуна та представників обласної лікарні у судовому засіданні було оголошено перерву до 11 жовтня.

11 жовтня суддя Романюк заслухав сторони захисту і обвинувачення, а також самого підозрюваного. Олександр Постриганенко повністю визнав свою вину, але не погодився з сумою, яку він має сплатити постраждалим через заподіяну моральну шкоду.

Попереднє судове засідання, яке мало відбутися 27 жовтня, не змогли провести через відсутність самого підозрюваного.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар