Двоє паралімпійців із Кропивницького отримають винагороду від міськради

Андрій Деревінський та Ольга Свідерська

Плавці-паралімпійці з Кропивницького Ольга Свідерська і Андрій Деревінський та їх тренер Олена Кузніцова отримають від міської влади грошову винагороду за вагомий внесок у перемогу збірної України на чемпіонаті Європи у ірландському Дубліні. Сума винагороди складе 25 тис. грн кожному.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради Кропивницького учора, 28 серпня.

“Кропивницький на змаганнях представляли два вихованці заслуженого тренера України Олени Кузніцової – Ольга Свідерська та Андрій Деревінський, – відзначив під час засідання виконкому начальник управління молоді та спорту міської ради Сергій Колодяжний. – Мультимедалісткою змагань стала заслужений майстер спорту України Ольга Свідерська. Окрім двох бронзових медалей на дистанціях 50 метрів вільним стилем, 50-метрівці брасом та «срібла» на дистанції 150 метрів комплексним плаванням, у два заключних дні чемпіонату Європи наша плавчиня поповнила свою медальну колекцію ще двома нагородами. 18 серпня Ольга Свідерська у складі збірної України стала срібною призеркою у змішаній естафеті 4×50 метрів вільним стилем, а вже наступного дня в заключний день європейської першості Ольга Свідерська виборола п’яту медаль, фінішувавши у фінальному запливі на 50 метрів на спині із третім часом. За підсумками чемпіонату збірна України посіла перше загальнокомандне місце, здобувши 106 медалей із яких 33 золотих, 44 срібних і 29 бронзових”.

Грошова винагорода буде вручена кропивницьким спортсменам під час урочистостей із нагоди відзначення Дня міста.

Нагадаємо, Ольга Свідерська та Андрій Деревінський є багаторазовими володарями медалей різного ґатунку на чемпіонатах Європи та світу, а також – на Олімпійських іграх. На Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро у 2016 році Ольга Свідерська здобула 3 мадалі -2 бронзові та срібну. А Андрій Деревінський – 2 бронзові медалі.

У 2017 році Ольга Свідерська стала першою почесною громадянкою Кропивницького.

У січні 2018 року Ользі Свідерській виконавчий комітет міської ради встановив довічний пансіон.

На чемпіонаті Європи з плавання серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату, який проходив в ірландському Дубліні, кропивницькі плавці здобули 5 медалей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар