Кропивницька “Зірка” програла “Десні” і покинула УПЛ

Матч, який повинен був стати найважливішим і визначальним для кропивницької «Зірки» в цьому сезоні, перетворився на найгірший для нашої команди. Поєдинок із «Десною», в якому після домашньої нічиєї 1:1, «зірковим» потрібно було забивати, перетворився на матч вщент розбитих надій. Такої безпорадної гри кропивницькі вболівальники точно не заслуговували. Команда Романа Монарьова програла з рахунком – 0:4, але все могло закінчитися ще значно гірше.

Про це йдеться на сайті ФК “Зірка”, повідомляє Перша електронна газета.

Намагаючись, щось змінити, після не дуже вдалої гри в першому домашньому матчі з «Десною», наш тренерський штаб зробив рішучі зміни в стартовому складі. Повернулися до основи французи Гафаіті та Кейта, а також молоді потенційні резервісти Кондраков, Авер’янов та Маліновський. Натомість, досвідчені Драченко, Цюпа та Полегенько залишилися в запасі. Хоча, як показав розвиток подій, ніяких дивідендів такі заміни не принесли. А перелік травмованих, до якого входили провідні гравці Паст, Ковальов, Оганесян, Збунь, Прядун, Петров, Рассадкін на оптимістичний лад не надихав.

Суперники почали гру дуже обережно, розуміючи ціну помилки. Дії розгорталися між штрафними майданчиками, а подачі та простріли в штрафні майданчики обох команд не знаходили адресатів. Гості намагалися зустрічати чернігівців на їх половині поля, заважаючи розпочинати атакувальні дії. Під час однієї з атак «Зірки» Єрмаков на межі штрафного грубо відштовхнув нашого капітана Чичикова, але свисток Костянтина Труханова промовчав.

Поступово чернігівці захопили ініціативу провели небезпечний випад, коли Артем Фаворов від лінії поля зробив неточну передачу й Гедж «розрядив» ситуацію у власному штрафному. Далі намагався пробити здалеку Денис Фаворов – не точно. А на 19-й хвилині помилився в центрі поля Гедж, а Філіппов зробив слаломний рейд, пройшов декількох суперників, а пробивав вже Артем Фаворов, якось дуже незграбно.

Відповідь «зіркових» була також доволі стрімкою. Кондраков робив завершальну передачу на ближню стійку, але першим до м’яча встиг голкіпер господарів Ігор Литовка. Ну, а потім сталося, щось незрозуміле. Арбітр призначив пенальті-фантом у ворота «Зірки». Як там Костянтин Труханов вгледів, якийсь контакт Геджа на Волкові, коли той пробіг ще метрів п’ять та впав – не зрозуміло. Та рефері вказав на «позначку». Артем Фаворов пробив сильно й здавалося переграв Льопку, але м’яч влучив у стійку та відскочив у поле. Тож, рахунок не змінився. Через декілька хвилин Філіппов прийняв м’яч біля штрафної, змістився вправо й пробив значно вище поперечини. На 29-й хвилині Костянтин Труханов вирішив не призначати другий пенальті у наші ворота, коли м’яч потрапив у руку комусь із захисників. Й тут здалося було, навіть, більше підстав, ніж в першому епізоді. В ці хвилини гості лише відбивалися. Господарі ж рішуче та наполегливо йшли вперед. Часом перевага господарів виглядала просто приголомшливою.

Лише на 34-й хвилині, після помилки Дениса Фаворова, Білоног закидав м’яч в штрафну на Чичикова й в акробатичному стрибку Головко перервав цю передачу. Кутовий у виконанні Геджа не приніс кропивничанам бажаного успіху. А от наступний корнер вже біля воріт Льопки був більш загрозливим. Та Артем Фаворов не очікував, що м’яч опиниться в нього й пробив коліном невдало.

І вже наступна атака на 38-й хвилині стала гольовою для підопічних Олександра Рябоконя. Вчергове наші гравці дали можливість спокійно прийняти м’яч біля штрафної, зробити скидку назад та прострілити в штрафний майданчик. А там ніхто не встиг завадити Денису Фаворову в дотик вразити ціль – 1:0. Цей гол виглядав цілком заслуженим та закономірним, зважаючи на розвиток подій на футбольному полі.

На куражі чернігівці продовжували йти вперед, а гості якось хаотично захищалися. І ось прострільна передача з лівого флангу дійшла до Олександра Волкова, але в того удар відверто не вийшов і ще один гольовий момент чернігівці втратили. Якби футболісти «Десни» були більш зібраними при завершенні своїх атак та використали всі помилки захисту «зіркових», то могли б зробити становище гостей ще більш складним. Але на перерву суперники пішли за мінімальної переваги «Десни», яка, будемо об’єктивними, повністю переграла нашу команду в першому таймі й, на щастя підопічних Романа Монарьова, забили лише один гол.

В перерві наш тренерський штаб зробив відразу дві заміни. На поле, замість досвідчених Чичикова та Білонога, вийшли учорашні дублери Сьомка та Ходаковський. Тож, це була вже гра ва-банк. Хоча характер протиборства не змінився, адже господарі вийшли на поле з тим же бойовим та рішучим настроєм, а гості чи то не могли, чи то не хотіли чинити опір надмотивованим конкурентам, яких підтримувало майже 11 тисяч  вболівальників.

Вже на початку другої половини зустрічі пройшли в чернігівців дві атаки лівим флангом, які з великими труднощами були нейтралізовані. Ще один удар із меж штрафної Філіппова вдалося заблокувати. Та стримати цій натиск гостям знову не вдалося. Леван Арвеладзе отримав м’яч метрах в 15-ти від наших воріт по центру й влучно пробив з лівої у ближній нижній кут без шансів для Льопки – 2:0.

Це вже поставило «Зірку» на межу катастрофи, адже для того, щоб зберегти прописку в еліті, кропивничанам потрібно було забивати двічі. Та й тут нічого не змінилося.

Роман Монарьов для того, щоб хоч трохи налагодити дії в центрі поля, замість Арно Геджа, кинув в бій Кирила Дришлюка. Та ще не встиг наш молодий опорник вийти на поле, як у ворота Романа Льопки влетів третій м’яч. Знову просто жахливу неузгодженість продемонстрували захисники кропивничан, які не витримали лінію офсайду, а Олександр Волков, після доволі простої стінки й передачі Андрія Мостовго, вискочив з лівого флангу наодинці к воротам і пробив поміж ногами нашому голкіперу – 3:0.

Після цього підопічні Олександра Рябоконя грали на куражі й мали ще, як мінімум, чотири можливості збільшити свою перевагу. Ну а кропивничани діяли, як прийдеться, й, здалося, лише чекали фінального свистка. Єдине, що можна згадати з активних дій футболістів «Зірки», це коли на полі виникла сутичка за участі гравців обох команд. На щастя, без особливих наслідків, якщо не враховувати декількох попереджень.

А на 87-й хвилині Леван Арвеладзе зі штрафного, призначеного метрах в 19-ти від наших воріт, вдало обвів «стінку», а Роман Льопка знову не врятував – 4:0. Це була остаточна крапка цього невдалого сезону.

Згодом пролунав фінальний свисток Костянтина Труханова, який зафіксував абсолютно заслужену перемогу «Десни». Отже, чернігівці наступного сезону зіграють в Українській Прем’єр-Лізі, а «Зірка» – понизилися в класі.

«Десна» (Чернігів) – «Зірка» (Кропивницький) – 4:0 (1:0).

27 травня 2018 року (неділя). Початок о 18:00. Чернігів. Стадіон ім. Ю. Гагаріна. 10799 глядачів. + 23 С. Плей-офф за право участі в чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги, 2-й матч.

Арбітр: Труханов Костянтин (Харків).

Асистенти арбітра: Висоцький Володимир (Малокатерівнівка), Жуков Олександр (Харків).

Четвертий арбітр: Балакін Микола (Київ).

Спостерігач арбітражу: П’яних Володимир (Донецьк).

Делегат ФФУ: Іванченко Юрій (Київ).

«Десна»: 72. Литовка Ігор, 2. Головко Олександр, 5. Єрмаков Віталій, 45. Фаворов Денис (к/к), 13. Коберідзе Лука, 7. Огіря Владислав, 19. Фаворов Артем (20. Безбородько Денис, 78), 9. Арвеладзе Леван, 14. Мостовий Андрій, 89. Волков Олександр (8. Банасевич Максим, 83), 10. Філіппов Олександр (4. Мельник Вадим ,87). Запасні: 25. Махновський Костянтин, 33. Слінкін Андрій, 23. Сидоренко Кирило. Головний тренер: Рябоконь Олександр.

«Зірка»: 41. Льопка Роман, 3. Рюльє Джуліан, 5. Братков Антон, 9. Маліновський Назар, 10. Білоног Дмитро (14. Ходаковський Микита, 46) 16. Гафаіті Адель, 22. Гедж Арно (27. Дришлюк Кирило, 62), 23. Маткобожик Олександр, 24. Авер’янов Максим, 31. Кондраков Данііл, 77. Чичиков Олексій (к/к) (17. Сьомка Артем, 46). Запасні: 96. Степанцов Богдан, 7. Драченко Максим, 8. Полегенько Павло, 93. Цюпа Іван. Головний тренер: Монарьов Роман.

Голи: 1:0, Фаворов Денис (38); 2:0, Арвеладзе Леван (52); 3:0, Волков Олександр (63); Арвеладзе Леван (87).

Нереалізований пенальті: Фаворов Артем (24, штанга).

Попередження: Авер’янов Максим (55), Волков Олександр (63), Єрмаков Віталій (85), Сьомка Артем (85), Гафаіті Адель (85), Дришлюк Кирилл (88).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар