Євген Коноплянка “зробив” вирішальний гол проти японців

© ФФУ

Учора, 27 березня, збірна України з футболу обіграла учасника Чемпіонату світу-2018 збірну Японії з рахунком 2:1. Уродженець Кропивницького Євген Коноплянка вийшов у стартовому складі синьо-жовтих і в другому таймі віддав гольовий пас на Олександра Караваєва, удар якого приніс перемогу українцям. Окрім того, для Євгена цей матч став 70-м у футболці збірної.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на ФФУ.

На 16-й хвилині м’яч ледве не залетів у ворота японців після того, як Сакаї невдало намагався перервати простріл Бєсєдіна, але Кавасіму підстрахувала поперечина. А за п’ять хвилин ще один рикошет виявився фатальним для азіатів — після пострілу Ракіцького з далекої відстані м’яч змінив напрямок польоту через зустріч із головою Уеди й затріпотів у сітці.

Здавалося, гра проходить під контролем українців, але вже перший створений японцями момент біля воріт П’ятова призвів до голу. Як і в зустрічі із Саудівською Аравією, Україна пропустила після стандартного положення, цього разу — після штрафного. Подачу Сібасакі ударом головою втілив у гол Макіно. 1:1.

У другому таймі спостерігалася в’язка гра з боку обох суперників, доки Караваєв не замкнув простріл Коноплянки, яким німецький легіонер синьо-жовтих завершив свій фірмовий фланговий рейд. Для гравця «Зорі» гол у ворота японців виявився першим за збірну України. Завершальна частина поєдинку вийшла більш жвавою, але голів більше не сталося. Найголовнішою ж подією останніх хвилин зустрічі став вихід на заміну Руслана Ротаня, унаслідок чого півзахисник довів кількість матчів за національну команду до ста.

Товариський матч
Японія — Україна — 1:2 (1:1)

Голи: Макіно (41) — Ракіцький (21), Караваєв (69).

Японія: Кавасіма, Нагатомо, Макіно, Сакаї, Уеда, Сібасакі (Накадзіма, 80), Ямагучі, Хасебе (к) (Місао, 82), Хонда (Кубо, 65), Харагучі (Усамі, 88), Сугімото (Кобаясі, 56).

Запасні: Хігасігучі, Накамура, Угаджин, Соджі, Морісіке, Курумая, Ендо, Моріока, Осіма, Осака.

Тренер: Вахід Халілходжич.

Україна: П’ятов (к), Бутко (Караваєв, 62), Ордець, Ракіцький, Соболь (Матвієнко, 62), Степаненко, Маліновський (Буяльський, 62), Коноплянка (Циганков, 79), Марлос (Петряк, 90+3), Зінченко (Ротань, 80), Бєсєдін.

Запасні: Бойко, Хачеріді, Кравець.

Тренер: Андрій Шевченко.

Арбітр: Барт Вертентен (Бельгія).

Попереджені: Харагучі (59), Уеда (68) — Степаненко (45), Соболь (53).

27 березня. Льєж. Стадіон «Моріс Дюфран».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар