Євген Коноплянка про трансфер Ярмоленка у “Боруссію”: Вже не вірив у це

Фото: ФФУ

Вихованець кропивницького футболу, вінгер збірної України і німецького “Шальке” Євген Коноплянка прокоментував “Профутболу” на каналі 2+2 перехід Андрія Ярмоленка в “Боруссію” Дортмунд.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на “ТСН“.

“Переживав, щоб цей трансфер відбувся. Скільки вже можна чекати. Я насправді, я вже навіть не вірив у це. Написав Андрію ще до підписання контракту. Я зрадів, що все йде, як треба. Я його дуже щиро вітаю.

Ну може зійдемося в першій одинадцядці з перших хвилин. Поборемось”, – з посмішкою сказав Женя.

Найголовніше, що радить Коноплянка товаришу, – вчити мову. Чим сам вінгер і займається знову.

“Юрченко (Владлен Юрченко, грає в “Байєрі” – ред.) радив йому вчити німецьку. Це так. Тому що, коли переходиш в іншу команду, де інша мова, а ти мовчиш… Люди хочуть від тебе щось почути. Це найважливіше і адаптація. Буде мова – буде адаптація.

Хоча б англійську знати. Як я зараз. У мене зараз відкривається друге дихання і буду намагатися вчити німецьку.

Коли я прийшов, я її вчив. Але у мене потім забрали це бажання. Але зараз друге коло. У мене знову натхнення і я готовий. Тому раджу Андрію зараз цим зайнятися.

У футбол грати вміє. Думаю, тактику зрозуміє. Головне – вивчити мову”, – наголосив збірник.

скріншот із відео

В ефірі програми “Профутбол Євген Коноплянка також розповів як у нього йдуть справи в клубі.

“Все йде добре. Сподіваюся, що так і буде продовжуватися. Я пам’ятаю перші слова Тедеско. Я питав, яка тактика буде, схема… Він відповів, що він буде підлаштовуватися під футболістів, які є в його розпорядженні і вже під нас підбирати схему .

Коли я жостко розкритикував Вайнцирля, то не знав, що він іде. Але коли дізнався, я був найщасливішою людиною. Було приємно ніби забив гол у Лізі Чемпіонів в фіналі. Я як заново народився. Мене в минулому році просто не чекали. Я знаю чому так було, але не хочу говорити про це”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар