“Баба Єлька” продає екоторбинки, щоб заробити на сайт

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
@ Баба Єлька | Facebook

Учасники етнофольклорного проекту “Баба Єлька” продають полотняні торбини, щоб створити сайт, на якому розмістять матеріали зі своїх експедицій Кіровоградщиною.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Етноактивістки мріють створити повноцінний сайт для свого проекту, щоб кожен, в кого є доступ до Інтернету, міг ближче пізнати багату автентичну культуру жителів Кіровоградщини. Для цього потрібні чималі кошти. У волонтерок необхідної суми немає, адже вони і так витрачають гроші з своїх сімейних бюджетів на фольклорні експедиції.

Тому дівчата вирішили продавати брендовані полотняні торбини. Купивши їх, люди зможуть і підтримати благородну мету, і зробити внесок у захист екології.

Сумка коштує 200 грн. Забрати її можна в редакції “Нової газети” (вул. Ельворті, 5, оф. 221) або у косметологічному кабінеті “Краса Українки” (вул. Героїв України). Також надіслати екошопер можуть через “Укрпошту” та “Нову Пошту”. 
1d25c4f57bccc656f7a61be11f5e1d79.jpg

А тим часом, величезний масив цінної інформації, зібраної під час експедицій, зберігається на ноутбуках учасниць проекту. Деякі матеріали публікуються на сторінці “Баби Єльки” у Фейсбуці.

Нагадаємо, за рік етноволонтери відвідали понад 30 сіл. Сотня старожилів співали, показували місцеві вишивання, розповідали про обряди та звичаї, ділилися прадавніми рецептами і життєвими історіями.

Щоб популяризувати народну українську культуру в сучасному суспільстві, учасники “БЄ” відкрили мандрівну фотовиставку “У пошуках рідної пісні”, організували ряд презентацій в освітніх закладах, взялися за створення нового культурного простору та відзняли кліп на народну пісню в сучасному аранжуванні.

Читайте також: “Нова Газета” і “Баба Єлька” нагороджені обласною премією

Більше про волонтерський проект дивіться у відео Суспільного:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар