Кропивничанин Олександр Алєксандров про велоспорт, подорожі та Інтернет-маркетинг

Олександр Алєксандров

Він мріяв бути вчителем географії, а став спеціалістом з Інтернет-маркетингу. Він розвивався сам, не витрачаючи час на навчання в університеті. Досвідом від подорожей, оптимізацією життя та часу, про співпрацю з великими зарубіжними компаніями та досягненнями у велоспорті розповів Першій електронній кропивничанин Олександр Алєксандров.

«Життєві зміни – це не завжди страшно, більше того це взагалі не страшно, кожна зміна робить тебе тим, ким ти є, та удосконалює тебе», – так вважає кропивницький спортсмен, волонтер, інтернет-маркетолог, керівник дитячих гуртків Олександр Алєксандров.

Народився Олександр на Кіровоградщині, в селищі міського типу Добровеличківка. Після закінчення місцевої школи, навчався в Кіровоградському обласному навчально-виховному комплексі гімназія-інтернат – школа мистецтв за фізико-математичним напрямом. Проте вищу освіту здобув на природничо-географічному факультеті в ЦДПУ ім. Винниченка.

Подорожі у стилі “дикого табору”

Олександр мріяв бути вчителем географії, проте у рідній Добровеличківці таких вакансій не було. Тож, на той час юний випускник ЦДПУ, очолив туристсько-краєзнавчого гурток у місцевому Центрі дитячої та юнацької творчості. Об’їздив з дітьми майже всі великі міста України, знайомив їх із цікавими людьми, зокрема, з Німеччини, Канади.

«Я все життя мріяв працювати вчителем географії, але в рідному Добровеличківському районі не було такої вакансії. Мені запропонували стати керівником гуртка спортивного туризму і орієнтування. Я прийняв пропозицію і почав працювати за цим напрямком. Разом із тим, як мої учні розвивали свої здібності в сфері спортивного туризму, я вчився бути тренером та «майстром на всі руки». Разом з дітьми ми вчилися будувати хатинки на деревах, розпалювати багаття, в’язати спортивні вузли тощо. Потім їздили на змагання, були у походах, проводили багато часу на природі, фактично, в диких умовах».

Вихованці Олександра й досі пам’ятають як це – покращувати англійську мову, спілкуючись з іноземцями, готувати на вечірню програму авторську театральну постанову, підкорювати вершини українських гір. Подорожі відбувалися не заради розваг, а з метою виховання та навчання. Діти вивчали традиції місцевості, грали на трембіті, ночували в колибі.

Згодом у Олександра було декілька переїздів у інші міста, тож доводилося часто змінювати місце роботи. На певний час він осів у Хмельницькому, де очолив подібний гурток і продовжив свою справу.

Спеціальність без зусиль

Паралельно з роботою керівника туристичних гуртків, Олександр розвивався й в сфері технологій.

«Після закінчення університету, я почав цікавитись різними Інтернет-технологіями. І зрозумів, що саме Інтернет-маркетинг, для мене – найкращий варіант. Тим паче я без спеціальних технічних навичок  можу здобути спеціальність, не витрачаючи час на навчання в університеті. Брав участь в різноманітних конференціях, дивився Інтернет-вебінари, читав спеціальну літературу, спілкувався з колегами».

Інтернет-маркетинг – це продаж товарів, але через мережу. Також дуже активно долучаються новітні методи – 3D демонстрація, машинне навчання, великі обсяги даних про користувачів Big Data. Перевагами бізнес-моделі є те, що споживач відразу бачить інформацію про товар та може зрівняти ціну. Олександр співпрацює із великими київськими та зарубіжними компаніями.

Креативний ІТ-простір KOWO

Працюючі в сфері Інтернет-маркетингу друзі Олександра порекомендували приєднатися до креативного IT – простору “KOWO”. Це місце, де навіть від тенісного столу йдуть мережеві дроти. Олександр тепер також працює над розвитком IT- ком’юніті в нашому місті і тому на засадах волонтерства проводить різні івенти (події, заходи), конкурси для дітей, які вчаться програмуванню. Також на базі креативного простору функціонує школа програмування для дітей та дорослих, де кожен бажаючий може здобути нову сучасну професію.

«Мені подобається спілкуватися з розумними людьми, також допомагати іншим людям в реалізації потреб і саме креативний IT-простір дає змогу спілкуватися і обговорювати життєві ідеї і втілювати їх у життя, знаходити однодумців, партнерів по проектах. Брати участь в різних цікавих івентах, які в нашому місті проводяться в основному на території KOWO».

Велоспорт та велосипедний туризм

Протягом усього життя Олександр захоплювався велоспортом та велотуризмом. Він також є переможцем багатьох змагань з велоспорту в Україні, зараз навчає дітей велоспорту  та бере участь в організації обласних і Всеукраїнських змагань з велосипедного туризму.

«15 днів тому повернувся з Харківської області, де проходив Кубок України серед юніорів з велосипедного туризму. Я був керівником обласної команди, а також представником головної суддівської колегії. Молодша збірна Кіровоградської області зайняла 4 місце, старша — 6 в своїй віковій категорії».

«На минулих вихідних, я з моїм другом Максимом їздили на Всеукраїнські змагання по Велофото квесту «Flash-Cross», в Харкові це вже була 33 гра. В Кропивницькому я сам організовував подібні проекти – минулого року провів дві гри. Крім того, подібні проекти є в Києві, Полтаві, Дніпрі та в деяких містах далекого та близького зарубіжжя. Для мене це була перша гра, як учасника.

Flash-Cross – це суміш традиційних, логічних квестів та велоорієнтування. Тобто учасники рухаються місцевості, за допомогою карти та позначених на ній контрольних пунктів та зі спеціальним альбомом із завданнями намагаються повторити своїми гаджетами, фотоапаратами сюжети, зображені в альбомах. Ми з Максимом змогли побудувати правильну тактику. І в чоловічій категорії зайняли 2 місце серед 83 команд. Зараз в креативному IT-просторі KOWO займаємось розробкою Android додатка, для проведення подібних заходів з більшим автоматизмом в нашому місті». 

Натхнення та життєві радощі

«На роботу мене надихає моя сім’я, кохана дружина та маленька донечка, котрій скоро виповниться 1 рік. Також мене надихає, читання хороших книг, з яких можна виокремити щось для своєї самореалізації та ефективності. Я зараз читаю книгу Чарльза Дахіга «Сила звички», про навчання свого організму корисних звичок. Розповідається про те, як на біологічному рівні відмовитися від шкідливих звичок та допомогти втілювати хороші. Тому, що мені б хотілося менше «залипати» в телефоні, хочу рано прокидатися, більш регулярно займатися спортом та читати певну кількість сторінок в день. Хороші книги допомагають мені оптимізувати час і простір. Також надихає, час проведений з цікавими людьми та звичайно подорожі».

Олександру вдалось провести велопохід в Молдову, піший похід в Румунію, відвідати семінар в Німеччині по будівництву хатинок на деревах. Був запрошений в Швейцарію, США та Канаду за програмою волонтерських обмінів.

“Цей неймовірний імпульс енергії від подорожей надихає мене на нові звершення”, – додає наостанок Олександр.

Колишній кропивницький спецпризначенець виготовляє “пронизані кулями склянки”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар