Дві смерті у день весілля: під час суду у деяких свідків сталася часткова “амнезія”

Сьогодні, 18 жовтня, у Кіровському райсуді Кропивницького відбулося чергове засідання у справі Вадима Данилова – ймовірного винуватця ДТП дворічної давнини, унаслідок якої загинула наречена та гостя весілля, а 11-річний хлопчик отримав важкі травми. Під час сьогоднішнього засідання суд продовжив допити свідків – двох чоловіків, які працювали охоронцями на стоянках, та співмешканки Данилова, яка перебувала разом із ним у салоні Тoyota Сamry під час аварії. Усі троє допитаних свідків, неначе унаслідок амнезії, не пам’ятали майже нічого.

Свідок Валерій Арестов працював у червні 2015 року на стоянці, яка розташована на вул. Юрія Коваленка, біля колишнього ресторану “Торнадо”. Відповідаючи на питання прокурора, він розповів, що не пам’ятає, чи чергував на стоянці 20 червня 2015 року (день, коли сталася трагічне ДТП). Не пам’ятав від також, чи ставив на цій стоянці машину Вадим Данилов.

Сам підсудний заявив під час засідання, що ніколи не ставив машину на цій стоянці.

Інший свідок Микола Бойко у червні 2015 року працював охоронцем у церкві по вул. Юрія Коваленка. На її території місцеві мешканці ввечері ставили свої машини з дозволу церковників. Стоянка церкви знаходиться поряд із тією, яку охороняв попередній свідок.

У матеріалах справи є протокол допиту Миколи Бойка, де він розповів, що 20 червня 2015 року ввечері бачив, як Вадим Данилов сів у свою Тoyota Сamry з великою сумкою і квітами. Проте сьогодні свідок заявив, що нічого не пам’ятає цього і ніяких свідчень тоді не давав. Коли суддя Руслан Бурко показав чоловіку його підписи під свідченнями, той сказав, що підписи не його, і взагалі, він кожного разу по-різному підписується.

Після цього свої свідчення у суді надала співмешканка Данилова Інна Пиндик. Саме вона під час аварії знаходилася у салоні Тoyota Сamry разом з підсудним. Дівчина розповіла, що того вечора була в гостях у подруги на селищі Гірничому. Їй зателефонував Данилов, запитав, де вона і запропонував привезти дівчину звідти. О котрій це було – дівчина не пам’ятає. За її словами, вона не слідкувала за часом.

Підсудний заїхав по свою співмешканку і протягом приблизно 15 хв перебував у квартирі друзів дівчини. За її словами, він сидів за столом, але не вживав спиртних напоїв. Дівчина підтвердила, що усі 5 місяців, протягом яких вона проживала з Даниловим, він їздив на чорному авто Toyota. Моделі та номерів вона не назвала.

Із Гірничого підсудний та Інна Пиндик поїхали додому, на вул. Юрія Коваленка.

Але дівчина говорить, що їй у машині стало зле, і вона не пам’ятає, як їхали, і що сталося.

“Я або випила забагато, як для мене, або заснула”, – розповіла свідок.

За її словами, вона з подругою на двох випили 1,5 пляшки шампанського.

Чому і як сталася аварія, Інна Пиндик теж не пам’ятає.

“Я оговталася, на мене лили воду. У мене боліла голова, рука і грудна клітка. Я лежала на траві, нічого не розуміла. Поряд були якісь люди і Вадим. Він питав мене, як я почуваюся. Потім мені допомогли піднятися, і я сіла у машину медиків”, – розповіла вона про обставини аварії.

При цьому дівчина говорить, що не пам’ятає ніяких деталей – де все це сталося, скільки людей було, хто її підняв тощо.

Підсудного вона бачила на місці аварії лише тоді, коли лежала на траві. Потім, коли вона сідала у салон “швидкої”, вона бачила брата Вадима Данилова Олександра. Відповідаючи на запитання сторони обвинувачення, Інна Пиндик запевнила, що не бачила, куди і коли з місця аварії пішов Вадим Данилов.

За її словами, наступного разу вона його побачила через 1,5 роки на суді. З ним не було зв’язку телефоном, до неї він не приходив.

На зауваження адвоката потерпілих, що за висновками медиків, унаслідок вживання вказаної кількості алкоголю, дівчина мала б все чітко пам’ятати, та відповіла, що не знає, чому так сталося. Свою тимчасову “амнезію” свідок пояснювала шоком. У тій страшній аварії дівчина отримала струс мозку, забої тіла і внутрішніх органів.

Інна Пиндик перебувала у обласній лікарні до ранку. За її словами, звідти вона поїхала на свою малу Батьківщину – у Новоукраїнку.

Про те, що у аварії загинули люди, співмешканка підсудного дізналася від його брата.

Зазначимо, що Інна Пиндик під час суду повідомила, що проживає із Вадимом Даниловим і нині. Навіть після того, як він покинув її травмовану на місці аварії і зник на 1,5 роки.


Нагадаємо, ДТП сталася 21 червня 2015 року. У автомобілі “Renault Duster” знаходились водій, молодята, гостя весілля та 11-річний хлопчик. Вони їхали до готелю після святкування. Як повідомляла обласна прокуратура, 36-річний водій автомобіля «Тoyota Сamry» Вадим Данилов, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись на перехресті вулиць Яновського та Ушакова на заборонений сигнал світлофора допустив зіткнення з автомобілем «Renault Duster».

“Тoyota Сamry” на якій їхав Вадим Данилов та його пасажирка

У результаті ДТП двоє пасажирів автомобіля «Renault Duster», а саме 25-річна наречена та 49-річна гостя весілля від отриманих тілесних ушкоджень померли, а 11- річний хлопчик отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Вадим Данилов/фото із соцмереж
Вадим Данилов/фото із соцмереж

За версією обвинувачення, винуватець ДТП Вадим Данилов жодних заходів для надання допомоги потерпілим не вжив, а після скоєння ДТП зник з місця пригоди разом із пасажиркою. Рік вказана особа перебувала у розшуку. Як запевнив підозрюваний, він не тікав з місця аварії і не переховувався від слідства, а одразу після ДТП вирушив до Білорусі, аби заробити кошти на відшкодування наслідків аварії. Після перебування в Білорусі через певний час виїхав до Росії, а потім повернувся в Україну.

Після того, як Вадима Данилова затримали, майже через рік судових тяжб, рішенням Кіровського райсуду йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 128 тис. грн.

У разі доведення вини чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Усю інформацію стосовно цієї трагічної ДТП читайте на нашому сайті за посиланням.

автомобіль “Renault Duster” де знаходились водій, молодята, гостя весілля та 11-річний хлопчик

 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар