Суд дозволив провести додаткову експертизу у справі смертельної ДТП у день весілля

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Суддя Кіровського райсуду Кропивницького Руслан Бурко задовольнив клопотання адвоката ймовірного винуватця ДТП дворічної давнини, унаслідок якої загинула наречена та гостя весілля, Вадима Данилова щодо проведення додаткової експертизи. Вона має визначити, як відсутність ременів безпеки на задньому кріслі автомобіля, де їхали потерпілі, вплинула на тяжкість травм, отриманих після зіткнення з автомобілем його підзахисного.

Своє рішення щодо клопотання адвоката Олександра Павліченка суддя Руслан Бурко оголосив сьогодні, 18 жовтня, під час засідання у Кіровському райсуді Кропивницького. Інформує кореспондент Першої електронної.

Представник обвинувачення сьогодні заявив, що усі обставини отримання тілесних ушкоджень потерпілими визначені слідчим і є у матеріалах справи. Тому на думку прокурора, експертиза, на якій наполягає адвокат Данилова Олександр Павліченко, тільки затягне справу.

Представник потерпілої сторони Андрій Бірюков також наголосив, що потреби у такій експертизі немає. Адже тяжкість травм потерпілих є наслідком саме грубого порушення правил Вадимом Даниловим.

Не дивлячись на аргументи обвинувачувача і адвоката потерпілих суддя Руслан Бурко задовольнив скаргу адвоката підсудного.

Чи вплинула на тяжкість травм потерпілих відсутність парків безпеки на задньому кріслі автомобіля Renault Duster визначить комплексна судова інженерно-технічна експертиза, яку проведуть експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.


Нагадаємо, 21 червня 2015 року, після свого весілля, молодята їхали до готелю. У автомобілі “Renault Duster” знаходились водій, молодята, гостя весілля та 11-річний хлопчик. Як повідомляла обласна прокуратура, 36-річний водій автомобіля «Тoyota Сamry» Вадим Данилов, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись на перехресті вулиць Яновського та Ушакова в м. Кропивницький на заборонений сигнал світлофора допустив зіткнення з автомобілем «Renault Duster».

“Тoyota Сamry” на якій їхав Вадим Данилов та його пасажирка

У результаті ДТП двоє пасажирів автомобіля «Renault Duster», а саме 25-річна наречена та 49-річна гостя весілля від отриманих тілесних ушкоджень померли, а 11- річний хлопчик отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Вадим Данилов/фото із соцмереж
Вадим Данилов/фото із соцмереж

За версією обвинувачення, винуватець ДТП Вадим Данилов жодних заходів для надання допомоги потерпілим не вжив, а після скоєння ДТП зник з місця пригоди разом із пасажиркою. Рік вказана особа перебувала у розшуку. Як запевнив підозрюваний, він не тікав з місця аварії і не переховувався від слідства, а одразу після ДТП вирушив до Білорусі, аби заробити кошти на відшкодування наслідків аварії. Після перебування в Білорусі через певний час виїхав до Росії, а потім повернувся в Україну.

Після того, як Вадима Данилова затримали, майже через рік судових тяжб, рішенням Кіровського райсуду йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 128 тис. грн.

І ось вже протягом 1,5 року суд не може розпочати розгляд справи по суті.

У разі доведення вини чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Усю інформацію стосовно цієї трагічної ДТП читайте на нашому сайті за посиланням.

автомобіль “Renault Duster” де знаходились водій, молодята, гостя весілля та 11-річний хлопчик

 Дмитро Васильєв, Перша електронна

Дві смерті у день весілля: адвокат підсудного хоче нової експертизи через відсутність ременів безпеки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар