Міськрада Кропивницького внесла зміни у Положення про постійні комісії

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Депутати міської ради Кропивницького підтримали Проект рішення №716 Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 15 грудня 2015 року № 15 (Про затвердження Положення про постійні комісії міської ради сьомого скликання”).

Проте, прийняли його з поправкою від міського голови.

Згідно початкового варіанту проекту, голови постійних комісій міської ради мали б обиратися строком на 1 рік, і одна особа не могла бути обраною головою однієї постійної комісії ради більше двох разів поспіль або окремо протягом строку повноважень міської ради.

Крім того, за проектом, застосовуватись ці зміни мали до теперішніх голів комісій.

Ініціатором розгляду цього питання був нещодавно обраний секретар міськради Андрій Табалов. Питання викликало бурхливе обговорення у залі. У багатьох були запитання щодо його законності. Навіть оголошувалась перерва на прохання фракції БПП.

Депутат Володимир Смірнов запропонував відкласти цей проект рішення на доопрацювання, оскільки існують спірні питання. А депутат Сергій Бойко запропонував вилучити з проекту рішення пункт про застосування цих змін до теперішніх голів. Проте поправку від Бойка не підтримали.

Натомість депутати підтримали поправку від міського голови Райковича. Було виключено пункт про те, що одна особа не може бути обраною головою однієї постійної комісії ради більше двох разів поспіль або окремо протягом строку повноважень міської ради.

У підсумку, рішення так і було прийнято в цілому з поправкою Райковича. “За” проголосували 22 депутати.

Таким чином, відтепер голови постійних комісій міської ради обираються строком на 1 рік. Раніше строк перебування головою комісії не регламентувався.

Крім того, за місяць до закінчення річного терміну обрання на посаду (або достроково на вимогу міської ради) голова постійної комісії надає звіт про діяльність постійної комісії на засіданні міської ради”.

Зазначене рішення застосовується до голів постійних комісій міської ради сьомого скликання, в тому числі обраних рішенням Кіровоградської міської ради від 15 грудня 2015 року № 30 “Про затвердження складу постійних комісій Кіровоградської міської ради сьомого скликання”.

Тобто, після цього рішення деякі нинішні голови комісій у грудні можуть втратити ці посади.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар