Кропивницькі художники відкрили унікальну виставку в Одесі

У вівторок, 1 листопада, в Одесі відкрили унікальну художню виставку «Малярний степ», на якій кропивницькі художники мали можливість продемонструвати свої дивовижні роботи.

На експозиції було представлено 72 полотна у 2 виставкових залах від 15 майстрів пензля, більшість з яких є членами Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України. Вернісаж триватиме протягом 2 тижнів.

Культурне свято здійснило справжній ажіотаж серед мешканців Південної Пальміри, і ще до початку презентації у студії вже не було де яблуку впасти. Однак це навпаки ще більше налаштовувало близьких за духом людей зануритись у неймовірну атмосферу світу художників.

DSC_0386

Кореспонденту Першої електронної вдалося відвідати мистецьку подію та отримати ексклюзивні коментарі від визнаних діячів мистецтва.

«Відкриття цієї виставки – дійсно непересічна подія для нашої Степової Еллади. Адже явище такого масштабу відбувається вперше. Представлені різні твори, виконані у техніці живопису, графіки, вітражу та декоративно-ужиткового мистецтва. Це неповторне різноманіття барв, кольорів, емоцій і течій. Найбільше імпонує те, що є можливість одночасно спостерігати витвори вже знаних метрів та молодих художників, які нещодавно поповнили лави спілки, а також тих людей, що роблять лише перші кроки на тернистому шляху до успіху», – розповідає заступник директора Кіровоградського художнього музею Ганна Осіпова.

DSC_0349

Своєю експертною думкою та майбутніми планами поділився Голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України Андрій Хворост.

«Перед зустріччю мені задавали безліч запитань: «А чи потрібно їхати в Одесу? Де ти візьмеш грошей? Кому взагалі, в біса, здалося це мистецтво?» Питання доволі риторичні. Нашою метою є подолання проблеми герметизму, яка надзвичайно актуальна. Сподіваюсь, що почнеться діалог артпростору і наш світогляд звільниться від стереотипів і догматів. Нарешті був даний старт і докладені зусилля не минули дарма. Одеса була вибрана зовсім не випадково. Багато хто виріс і сформувався як художник саме у цьому місті. Ми намагаємося подолати територіальні перепони. Наступним населеним пунктом, де пройде презентація, буде Дніпро, а далі в планах Миколаїв», – зазначає Хворост.

DSC_0409

Народження виставкового проекту було б неможливе без кропіткої праці та злагодженої взаємодії організацій із Кропивницького та Одеси. Особливо вагомою була допомога нашого земляка Голови Одеської спілки художників Анатолія Горбенка, який забезпечував робочий процес усім необхідним на кожному етапі підготовки заходу.

«Відверто кажучи, навіть мурахи йдуть по шкірі від усього побаченого, – ділиться своїми враженнями та емоціями Горбенко. – Все організовано на дуже високому рівні. Ця виставка є великою подією для обох організацій і я щиро радію від того, що її зможуть побачити всі шанувальники мистецтва у нашому гостинному місті. Нам життєво необхідні подібні зустрічі, адже картини художників допомагають відпочити людям від побутових проблем та негараздів. Зараз Україна йде по дуже складному шляху. І ми, як художники, намагаємося вкласти в життя людей якомога більше радісних моментів, підтримати одне одного та сказати приємні слова. Художник пише свій твір душею і серцем. І хто це відчуває, той насправді щаслива людина. Я безмежно пишаюся кропивницькими митцями та їхньою просвітницькою діяльністю».

DSC_0395

Тепла атмосфера ще довго панувала в виставкових залах і задоволені гості насолоджувались солодкими меланхолічними думками у цей незвичний осінній вечір.

Потреба населення у подібних заходах дає сподівання на те, що згодом, завдяки зусиллям творчої еліти міста, Кропивницький зможе перетворитися на справжню столицю і колиску українського мистецтва.

DSC_0387DSC_0370DSC_0401

atsBZvc60K8

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Кропивницькі художники відкрили унікальну виставку в Одесі

Коментарі заборонені.