Російських диверсантів на Донбасі очолив спецназівець, через якого загинув Олефіренко

У Новоазовськ прибув підрозділ 45-ї окремої бригади спеціального призначення Повітряно-десантних військ ЗС РФ, дислокований в Московській області. Про це пише Златопіль з посиланням на матеріали порталу “Новое время“.

Як зазначили в Головному управлінні розвідки Міноборони України, у зв’язку з прибуттям російський військ в окуповане місто, очікується активізація диверсійно-розвідувальної діяльності противника на маріупольському напрямку. Відзначається, що підрозділ очолює командир бригади, полковник ЗС РФ Паньков Вадим Іванович.

“В офіційній біографії російського офіцера ретельно приховується той факт, що в 1992 році, рятуючись від війни в Нагірному Карабасі, лейтенант Вадим Паньков прибув в Україну, прийняв присягу на вірність народу України і проходив службу в ЗСУ на посаді командира групи спеціального призначення 2 батальйону 9 окремої бригади спеціального призначення (Кіровоград)”, – повідомили в українській розвідці.

У відомстві розповіли, що після двох років, в кінці 1993 року, Паньків офіційно перевівся з ЗСУ у ЗС РФ, де брав безпосередню участь у створенні 45-го окремого полку спеціального призначення.

Крім того, за даними ГУР, в 2009 році на посаді командира 45-го окремого полку спеціального призначення, він брав участь у рейдерських акціях в інтересах будівельного бізнесу кримінального авторитета “Глиби” (Олексія Храмушина – зятя генерал-полковника Володимира Шаманова, командувача ВДВ ЗС РФ), використовуючи в якості “тітушек” підлеглих військовослужбовців зі складу груп спеціального призначення полку.

“У січні 2015 особисто організував спробу знищення розвідувальної групи 73 Морського центру спеціального призначення ВМС України в районі Гранітного-Миколаївки (маріупольський напрямок) в результаті чого загинув капітан 1 рангу ЗСУ Юрій Олефіренко (Вадим Паньков та Юрій Олефіренко разом служили в 2 батальйоні 9 обр Спп Південного ОК ЗС України в Кіровограді в 1992-1993 роках)”, – резюмували в українській розвідці.

Читайте також: Вічна пам’ять: рік тому Кіровоградщина втратила видатного воїна Юрія Олефіренка

Поширити:

Залишити коментар:

коментар