Півтисячі працівників гірничо-збагачувального підприємства «Велта» приїхали пікетувати Кіровоградську ОДА (ДОПОВНЕНО)

Сьогодні, 23 листопада, біля стін Кіровоградської облдержадміністрації зібралося близько півтисячі працівників гірничо-збагачувального комбінату «Велта», які прибули до обласного центру аби відстояти своє підприємство. Людей привезли на шести автобусах.

Працівники одного з найпотужніших інвесторів області наразі можуть опинитися на вулиці, оскільки Державна служба геології та надр України призупинила ліцензію підприємства.


«Враховуючи кількість працівників підприємства та членів їх сімей, близько двох тисяч мешканців Новомиргорода залишаться без засобів для існування. Це катастрофа для нашого регіону», – розповів виконавчий директор комбінату Юрій Вольський.


За його словами, представники підприємства підозрюють, що таким чином центральні державні органи влади хочуть знищити приватне підприємство, яке заважає державному підприємству збувати його продукцію.
«Ліцензія отримана нами ще в 2007 році і за законом вона діє на сьогоднішній день. Жодних порушень законодавства з нашого боку не зафіксовано», – розповів журналісту Першої електронної виконавчий директор комбінату.

До пікетуючих вийшов заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, і вислухав їх вимоги та претензії.


Він запевнив представників «Велти», що зі сторони Кіровоградської ОДА їм буде надана всебічна підтримка.
«Голова облдержадміністрації сьогодні дав мені завдання зробити все можливе, в межах чинного законодавства, аби підприємство працювало», – повідомив працівникам комбінату Сергій Коваленко.

Після цього до кабінету чиновника направилась уповноважена делегація від підприємства, на чолі з виконавчим директором комбінату Юрієм Вольським, щоб обговорити варіанти вирішення проблеми. Інші пікетувальники залишилися на площі Героїв Майдану.

Довідка. ТОВ “Виробничо-комерційна фірма «Велта» – українська компанія, що розробляє Бирзулівське родовище ільменіту (титанової руди) біля села Коробчине Новомиргородського району Кіровоградської області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар