Падіння впливу РФ: СБУ оцінила результати заборони “ВКонтакте” та “Одноклассники”

© i1.poltava.to

Заборона російських соцмереж “ВКонтакте” та “Одноклассники” дала позитивні результати. Завдяки обмеженням істотно звузилася цільова аудиторія, проти якої було спрямовано негативні інформаційні впливи РФ. Такий висновок після проаналізованих даних зробили у Службі безпеки України.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “РБК-Україна”.

Зазначається, що прямим наслідком запровадження санкцій стало скорочення української аудиторії заборонених інформресурсів, завдяки чому істотно звузилась цільова аудиторія, проти якої було спрямовано негативні інформаційні впливи РФ.

“Разом з тим зазначені соціальні мережі надалі використовуються російськими спецслужбами в якості інструменту інформаційної війни проти України. Протягом 2019 року слідчими органів безпеки було відкрито 34 кримінальних провадження щодо власників сепаратистських спільнот та пропагандистів сепаратизму в соцмережах “ВКонтакте” та “Одноклассники”, дії яких містять ознаки вчинених злочинів, передбачених ст. 109, ст. 110 та ст. 258-3 КК України. У рамках цих кримінальних проваджень винесено 21 обвинувальний вирок суду”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що згідно з ч. 1 ст. 5 Закону України “Про санкції”, СБУ має право винести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування, скасування та внесення змін до санкцій.

“Остаточне рішення щодо застосування персональних санкцій приймається РНБО та вводиться в дію Указом президента”, – додали в СБУ.

Нагадаємо, СБУ радить кропивничанам видаляти акаунти з російських соцмереж, оскільки 1 серпня 2016 року в Росії вступив у силу новий антитерористичний закон, що надає повне право на отримання Федеральній службі безпеки РФ практично всіх особистих даних користувачів інтернет-ресурсів, зареєстрованих в РФ.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар