Олександрійця засудили за сепаратистські дописи у “ВКонтакте”

© i1.poltava.to

57-річного мешканця Олександрії засудили до 4.5 років позбавлення волі. Чоловік був адміністратором спільноти “Єлисаветград-Кіровоград-Новоросія” у забороненій соцмережі “ВКонтакте”, де розповсюджував матеріали із закликами до насильницької зміни та захоплення влади в Україні.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Олександрійський міськрайонни1 суд оголосив вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням 57-річного олександрійця за ч. 3 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Зокрема, у березні 2017 року обвинувачений через мережу Інтернет вчиняв розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та захоплення влади в країні.

У рамках досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вини обвинуваченого.

Державний обвинувач орієнтував суд на призначення покарання у виді 5 років позбавлення волі. Суд, дослідивши зібрані у ході слідства докази, погодився з доводами обвинувачення та постановив обвинувальний вирок – чотири з половиною роки позбавлення волі.

Варто зазначити, що чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин та засуджений до умовного терміну покарання.

Читайте також: На Кіровоградщині затримали бойовика “ДНР”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар