Учителька з Олександрійщини втретє отримала відзнаку від Microsoft

@ Наталія Бугайова | Facebook

В арсеналі сучасного вчителя завжди є чимало практичних інструментів та способів, як зацікавити увагу учнів. Хтось використовує більше ігрових методик чи квести, а іншим до вподоби онлайн-сервіси, які дають змогу спілкуватися і розробляти проєкти з учнями з різних країн світу. І дуже приємно, коли вчитель і вчителька за плідну роботу отримають визнання від однієї з найпрестижнішої міжнародної корпорації світу – Microsoft. Історією власного успіху поділилась учителька з Олександрійщини Наталія Бугайова.

Про це пише Всеосвіта, повідомляє Перша електронна газета.

Що ж спонукає невтомну вчительку працювати і здобувати визнання? Як сервіси від Microsoft допомагають зробити урок цікавішим? Про це пані Наталія розповіла в інтерв’ю.

Коли саме ви почали використовувати хмарні технології Microsoft у роботі?

До спільноти освітян Microsoft я приєдналася у 2015 році. Проте використовувати сервіси розпочала значно раніше, приблизно у 2006 році.

30e538eb14a7ea07577f5123497c333d.jpg

Розкажіть про користь онлайн-сервісів чи додатків, якими ви користуєтесь.

Навчання у сучасній школі не повинно обмежуватися чотирма стінами класної кімнати. Саме продукти Microsoft дають можливість не відчувати обмежень. Діти спілкуються з однолітками з інших шкіл за допомогою Skype, виконують завдання квестів в OneNote, створюють спільні презентації PowerPoint у форматі онлайн, документи Word.

Що ви відчули, коли вперше отримали відзнаку від Microsoft? Як це вплинуло на ваше подальше життя.

Вперше сертифікат MIE Expert Microsoft я отримала у 2017 році. Для мене це стало неймовірною подією. У ХХІ столітті інтенсивність навчання, збільшення кількості інформації не дозволяють працювати і розвиватися лише за тією спеціальністю, що зазначена в дипломі. Я, вчитель української мови і літератури, повинна довести учням, що ці дисципліни цікаві та надзвичайно важливі. Як відомо, сьогодні ми вчимо дітей, що будуть опановувати професії, яких зараз не існує. Як можна навчити вчитися впродовж життя, інтегрувати знання з різних предметів? Найефективніше – зробити це самому.

d94f436764c015254c337526403f8900.pngMIE Experts мають доступ до можливостей професійного та кар’єрного розвитку, нагоду поділитися досвідом із всесвітньо відомими викладачами та спеціалістами для масштабування своїх інновацій. Також можна брати участь у фокус-групах, які надають відгуки командам розробників щодо продуктів Microsoft. Дуже важливою є співпраця з учителями-новаторами з усього світу.

Як вам вдалось втретє отримати міжнародну відзнаку?

Якщо чесно, я не замислювалася над тим, як не втратити сертифікат на наступний навчальний рік. Постійно користуюся сервісами Microsoft, бо це зручно, а члени спільноти –надихають.

Які програми від Microsoft ви найчастіше використовуєте?

Найчастіше у своїй роботі я використовую застосунок Sway, OneNote, Skype, Office 365.

Поділіться порадами або побажаннями для своїх колег, як бути сучасним вчителем і не боятися експериментувати.

  1. Варто пам’ятати, що сучасний учитель має бути цікавий дітям.
  2. Експериментувати потрібно, щоб побачити межі можливого (а ми з вами знаємо, що їх не існує).
  3. Інколи важко знайти сили рухатися вперед, щось шукати, випробовувати – тут варто правильно себе мотивувати. Сьогодні на конференції почула досить цікавий вислів: «Потрібно працювати так, щоб дякували не лише в обличчя, а тоді, коли ви повернетеся спиною».
  4. Контактуйте з учителями з різних куточків світу – це гарний поштовх для розвитку.
  5. Вірте у своїх учнів – вони вас підтримають.

Довідково:

Цього року експертами інноваційних освітніх програм #MicrosoftEdu було визнано 82 педагога України.

Нагадаємо, учителька з Маловисківського району бореться за звання найкращого педагога України.

Читайте також: Педуніверситет у Кропивницькому продовжив вступну кампанію для окремих категорій абітурієнтів

e3e1df7282fd93a59f28fc6ad5ab7932.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар