Офіс президента спростував інформацію про завершення обміну полоненими з Росією

© GETTY IMAGES

Офіс президента України спростував інформацію про завершення обміну полоненими між Україною та Росією, про що цієї ночі повідомила співробітниця Верховної Ради Анна Ісламова на своїй сторінці у соцмережах.

Про це повідомляє Перша електрона газета за інформацією Facebook-сторінки Офісу президента.

“Обмін завершився”, – написала Ісламова, додаючи прізвища полонених, які нібито повертаються додому.

Сьогодні вранці на сторінці Офісу президента з’явився допис зі спростуванням цієї інформації:

Водночас всеукраїнські ЗМІ повідомляють, що в київському аеропорту Жуляни, де, за попередньою інформацією, очікується прибуття рейсу з утримуваними в РФ українцями, зібралося багато журналістів. Тут з’явилися люди зі зброєю і перебуває дружина українського моряка Романа Мокряка — Оксана.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року 24-х українських моряків затримали під час спроби переходу українських кораблів з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку. Росія, всупереч міждержавному договору та міжнародному морському праву, перекрила прохід через протоку і напала на українські судна. Екіпажі взяли в полон і переправили у в’язниці на території Росії.

Після тривалих переговорних процесів і судових засідань, у травні 2019 року Міжнародний трибунал ООН з морського права наказав Росії звільнити полонених моряків. Росія не виконала наказу, але через місяць Путін натякнув на обмін українських моряків і затриманих росіян.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар