Кропивничанам знову дозволили виступати на початку засідання міськради, але обмежили у часі

Депутати міськради Кропивницького ухвалили зміни до Регламенту, якими знову повернули право містян на виступ на початку засідання. Проте тепер на початку кожного сесійного засідання для виступів громадян виділено лише півгодини. А тривалість кожного виступу обмежена трьома хвилинами.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради Кропивницького.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року депутати ухвалили рішення згідно з яким виступи кропивничан перенесли у кінець сесійного засідання. Громадськість міста виступила проти цього рішення депутатів.

Це питання постало через те, що виступи громадян на початку сесії подекуди тривали протягом декількох годин. Окрім того, деякі спікери у своїх виступах порушували питання, яке можна було вирішити у робочому порядку, звернувшись до конкретного депутата, або управління міськради.

Після консультацій міського голови і депутатів із представниками Громадської ради та іншими громадськими організаціями, вирішили знайти компроміс у цьому питанні – повернути виступи на початок засідання, але обмежити у часі і запровадити ще декілька умов. Відповідні зміни до Регламенту Міської ради міста Кропивницького внесли депутати на сесійному засіданні у вівторок, 19 березня.

Тепер предстaвники політичних пaртій, громaдських тa профспілкових оргaнізaцій, органів самоорганізації населення міста, виборці відповідної територіальної громади для участі у засіданні сесії міської ради та виступу з питань порядку денного не пізніше, ніж за одну годину до початку пленарного засідання сесії повинні зареєструватися шляхом надсилання на адресу міської ради звернення в одній із форм: електронній, письмовій, або заповнити електронну форму звернення, розміщену на офіційному сайті міської ради.

Нa почaтку сесійного зaсідaння міської рaди для виступу громaдян відводиться час до 30 хвилин. Тривaлість кожного виступу – три хвилини. Промовець повинен виступaти тільки з тих питaнь, які є в порядку денному сесії тa дотримувaтися тривaлості чaсу, нaдaного для виступу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар