Ще одна громада московського патріархату на Кіровоградщині вирішила перейти до Православної церкви України

фото зі сторінки Андрія Лавруся

Релігійна громада села Бірки, що в Олександрівському районі, прийняла рішення про перехід від УПЦ Московського патріархату до Православної Церкви України.

Про на своїй сторінці у Facebook написав громадський активіст Андрій Лаврусь, повідомляє Перша електронна газета.

На запрошення перед громадою виступив єпископ Кропивницький і Голованівський ПЦУ Марк.

За словами Андрія Лавруся, місцевий священник Володимир Сошин не визнає парафіян, не підтримує рішення релігійної громади і хоче залишитися у складі УПЦ МП.

Нагадаємо, громада села Перегонівка Голованівського району першою в Кіровоградській області перейшла до Православної церкви України.

c722beedea232a8dd8f4aa357e98c1f3.jpg
фото зі сторінки Андрія Лавруся
e00e2da2e8984012da3e4053c352e33f.jpg
фото зі сторінки Андрія Лавруся

Нагадаємо, 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав предстоятелю новоствореної Православної церкви України Епіфанію посох і томос, який проголошує автокефалію Православної церкви України. Згідно з цим документом, Вселенський патріархат проголошує створену в межах України автокефальну Церкву своєю духовною донькою з кафедрою у Києві. Таким чином процедура отримання Україною церковної незалежності була офіційно завершена.

Учора, 23 січня, після того, як очільник Кропивницького Андрій Райкович закликав релігійну громаду підтримати його ініціативу і передати храм до єдиної помісної Православної церкви України, туди приїхали священнослужителі церкви московського патріархату і привезли в автобусах своїх віруючих. У храм також прибув митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, який у 2017 році підписувався під привітанням з днем народження президенту країни-агресора Путіну. Священники церкви московського патріархату оперативно організували збори, на яких відмовилися визнавати рішення Вселенського патріархату про надання томосу ПЦУ. А також ухвалили рішення залишити Храм Успіння Пресвятої Богородиці під московським патріархатом.

Читайте також: 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар