У Кропивницькому пошкодили сітілайт із агітацією Тимошенко

Біля обласного художнього музею у Кропивницькому невідомі розбили скло сітілайту з рекламою кандидата на пост Президента України Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт Громадянської мережі ОПОРА.

Довірена особа Юлії Тимошенко по 99 округу Олександр Цертій зазначив, що йому невідомо про цей факт.

“У будь-якому випадку до поліції має звертатися власник цієї рекламної конструкції, бо постраждало його майно. На початку зв’яжемося з власником сітілайту, він має подати заяву в поліцію, аби знайшли винних і притягнули до відповідальності. Ми будемо домовлятися про поновлення реклами”, – зазначив Цертій.

155a46d51cc36cd2c8cc36820c956d1e.jpg

У секторі комунікації Нацполіції Кіровоградської області повідомили, що заяв щодо зіпсованої агітаційної продукції не надходило.

“На Кіровоградщині це один із перших випадків псування агітаційних матеріалів одного із кандидата у Президенти України. Такі дії можуть розцінюватися правоохоронними органами як перешкоджання діяльності суб’єкта виборчого процесу при виконанні своїх повноважень. А відповідно до ч. 2 ст. 157 Кримінального Кодексу України перешкоджання, поєднане із застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна, погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна, можуть каратися обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк”, – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Згідно з чинним законодавством такі дії можуть бути кваліфіковані правоохоронними органами як хуліганство за ст. 296 Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, на Полтавській чоловік напав на агітатора і перекинув намет “Свободи”.

Читайте також: Кропивницький окружвиборчком розмістили у приміщенні, яке не відповідає вимогам

Більше новин від Громадянської мережі ОПОРА дивіться за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар