Тролейбуси з автономним ходом прибули у Кропивницький

© kr-rada.gov.ua

П’ять тролейбусів з автономним ходом, які міська влада придбала у лізинг, вже прибули у Кропивницький. Вони перебувають на базі КП «Електротранс» і проходять необхідну технічну підготовку до роботи на маршруті.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради.

“2 січня у Кропивницький приїдуть спеціалісти, які займуться процедурами реєстрації транспортних засобів, їх страхування. А 8 січня фахівці з електрообладнання проведуть налаштування акумуляторів тролейбусів під технічні характеристики електричного струму у контактній мережі нашого міста. Після цього транспорт буде готовий виїхати на лінію”, – повідомив в.о. заступника міського голови Олександр Вергун.

За словами чиновника, нові тpолейбуси мають запас автономного ходу до 30 кілометрів і це дозволить розв’язати низку проблем транспортного сполучення мікрорайонів обласного центру, які були виявлені при аналізі звернень мешканців міста щодо поліпшення якості пасажирських перевезень у Кропивницькому.

Планується, що новий тpанспоpт куpсуватиме від вулиці Муpманської до Лісопаркової через 101-мікpоpайон, вулиці Яновського, Садову, Шевченка, Велику Пеpспективну, з виїздом до аеpопоpту та по вулиці Короленка до провулку Лісового. І в звоpотньому напpямку за тим же маршрутом. Якщо технічні характеристики дозволять, маршрут може бути продовжений до Лелеківки.

У Кропивницький закупили тролейбуси марки Дніпро Т-203 – 12-метровий низькопідлоговий тролейбус, який виготовляється на заводі МАЗ в Білорусі. Із 2017 року комплектується (збирається) в Україні, на Південному машинобудівному заводі в місті Дніпро. Ці тролейбуси мають загальну пасажиромісткість 107 пасажирів, сидячих – 31 пасажир.

Дніпро Т-203 має опцію автономного ходу до 20 км від літій-іонної батареї GMI на 100 кВт/год. Час зарядки від контактної мережі становить до 40 хвилин. Для зручності пасажирів на інвалідних візках наявна відкидний пандус який розташований на середніх дверях (відкидається лише вручну).

Такі тролейбуси курсують у Дніпрі, Краматорську, Рівному та Чернівцях.

Нагадаємо, раніше міська влада повідомляла, що закупить ці тролейбуси у ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН”, яке уже має історію крупних торговельних операцій із КП “Електротранс”.

У 2017 році кропивницьке комунальне підприємство за 69 млн 579 тис. 900 грн придбало у цієї фірми 20 нових великогабаритних автобусів МАЗ 103 486, а у березні 2018 року ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” виграло тендер і продало у Кропивницький ще 10 автобусів середньої пасажиромісткості.

© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
Поширити:

Залишити коментар:

коментар