Понад 9 тонн неякісних продуктів вилучили з продажу на Кіровоградщині

© pixabay.com

На Кіровоградщині фахівці державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби за 11 місяців поточного року не допустили до реалізації більше 9 тонн продуктів. Із них – понад 3 тонни молока і молокопродуктів та майже 4 тонни овочів і фруктів.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Про це йшлося під час наради Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області під головуванням Ігоря Бойчука. Одним із розглянутих на заході питань було Про підсумки роботи державних регіональної, міжрайонних та районної лабораторій Держпродспоживслужби.

Державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи області за 11 місяців поточного року провели 344626 експертиз та 725580 досліджень на ринках. За результатами проведених досліджень до реалізації не допущено харчові продукти та сировину загальною вагою 9 тонн 228 кг.

Причинами недопущення до реалізації молока і молокопродуктів загальною вагою 3 тонни 318 кг стали незадовільні органолептичні показники, а саме: гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (у 380 випадках була припинена реалізація молока у використаних пластикових пляшках). Також утилізовано 44 кг молока, отриманого від хворих на мастит корів.

Риба з прісноводних водоймищ (сумарна вага 183 кг) мала незадовільні органолептичні показники та була утилізована.

Через незадовільні органолептичні показники власникам повернули 1 тонну 625 кг овочів для використання в домашньому господарстві як корм для тварин.

У той же час овочі і фрукти вагою 3 тонни 977 кг було утилізовано на підставі виявлення підвищеного рівня нітратів та незадовільних органолептичних показників – продукція уражена хворобами, гнила.

До продажу також не допущено 98 кг олії. З них 92 кг реалізовувалися у використаних пластикових пляшках, що є порушенням правил торгівлі, весь продукт повернули власнику; 6 кг утилізовано через незадовільні органолептичні показники.

Працівники державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби області в межах своєї компетенції постійно взаємодіють з адміністрацією ринків: здійснюють державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за виконанням вимог Ветеринарно-санітарних правил для ринків, випуском продукції тваринного і рослинного походження, безпечної у ветеринарно-санітарному відношенні.

На нараді розглянуто ряд інших актуальних питань діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. У заході взяли участь начальники районних і міських управлінь та відділів Держпродспоживслужби області, державних лікарень ветеринарної медицини, директори регіональної, міжрайонних і районної державних лабораторій Держпродспоживслужби, завідувачі державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар