Через ремонт мосту біля автовокзалу декілька місяців будуть перебої із транспортом

Міст на пров. Об'їзному / © google.maps

Уже із понеділка, 1 жовтня, у Кропивницькому стартує ремонт шляхопроводу (мосту) на провулку Об’їзному, що неподалік автовокзалу №1. У зв’язку з цим протягом декількох місяців на вказаній ділянці будуть перебої із громадським транспортом, який курсує з Полтавської на Новомиколаївку і Лісопаркову, а також у зворотньому напрямку. Незручності очікують і на власників особистого транспорту.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради Кропивницького.

Вже із понеділка, 1 жовтня, містобудівники і спеціальна ремонтна техніка почнуть працювати над капітальним ремонтом шляхопроводу по провулку Об’їздному.

Про це повідомив заступник міського голови Олександр Мосін на першому засіданні штабу з організації реконструкції цієї надзвичайно важливої для міста транспортної магістралі.

За інформацією заступника директора з виробничих питань ТОВ “Мостобудівельний загін №112” – підприємства, яке стало переможцем тендерних процедур, Олександра Костюкевича ремонт шляхопровода розпочнеться одразу на двох крайніх полосах.

“Це технологічно найскладніші для ремонту ділянки – тут розміщені тротуари, які необхідно облаштувати на вже капітально відремонтованому дорожньому полотні, тож це потребує додаткового часу”, – відзначив Олександр Костюкевич. – “У той же час, ми повністю не перекриваємо рух транспорту через міст: для цього буде залишена центральна полоса дороги”.

За будь яких обставин – через шляхопровід не зможуть рухатися тролейбуси, адже для забезпечення можливості роботи кранів, доведеться демонтувати контактну мережу. Це ускладнить транспортне сполучення Новомиколаївки з центром міста, оскільки електротранспорт перевозив левову частину пасажирів за цим маршрутом.

© kr-rada.gov.ua

Олександр Мосін доручив управлінню розвитку транспорту та зв’язку надзвичайно оперативно підготувати тимчасову схему руху на період виконання ремонтних робіт. Розглядається декілька варіантів.

Один з них передбачає рух тролейбусів з двох сторін мосту: одні підвозитимуть людей до зупинки «Аеропорт», інші курсуватимуть від площі Дружби народів. Трансфер між ними забезпечуватимуть два резервних автобуси КП «Електротранс». Якщо ж технічної можливості не буде таким чином організувати рух, на Новомиколаївку курсуватимуть додаткові великомісні автобуси,. Крім того, міська влада звертатиметься до перевізників з проханням випустити на цей напрямок додаткові одиниці маршруток.

За прогнозами спеціалістів ТОВ “Мостобудівельний загін №112” і за сприятливої погоди капітальний ремонт мосту по провулку Об’їздному, до того моменту, щоб по ньому повноцінно почали рухатися всі види транспорту займе близько трьох місяців.

Будуть моменти, коли через шляхопровід транспорт не зможе проїхати взагалі. Повне блокування руху буде застосоване під час встановлення нових опорних частин мосту. На це потрібно буде п’ять-шість годин і такі роботи плануються до виконання вночі.

Отже, у понеділок спеціалісти комунального підприємства вже розпочнуть знімати тролі контактної мережі, а у ніч на вівторок на мосту будуть встановлені бетонні обмежувачі руху і відповідні дорожні знаки.

Про тимчасову схему руху громадського транспорту через міст буде повідомлено додатково.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар