Справу кропивницьких “Білих левів” нарешті передали до суду

затримання членів організації “White lions” / © прес-центру СБ України

Справу «Білих левів» які, за версією слідства, перетворили боротьбу зі збоченнями на заробляння коштів, направлено на судовий розгляд. Майже всі учасники групи полювання на педофілів знаходяться під домашнім арештом. Досудове розслідування за фактами вимагання, розбоїв та грабежів стосовно їхніх жертв закінчили у лютому 2018 року.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Прокуратурою Кіровоградської області направлено до Ленінського районного суду для розгляду по суті обвинувальний акт щодо членів організованої злочинної групи «Білі леви».

Як ми вже інформували, прокуратура області наприкінці лютого поточного року завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення упродовж 2016-2017 років на території міста Кропивницький організованою групою під назвою «White Lions» злочинів, передбачених ч.2 ст.126 (побої і мордування), ч.2 ст.127 (катування), ч.2 ст.27 ч.2 ст.187 (розбій), ч.3 ст.28 ч.4 ст.187, ч.3 ст.28 ч.4 ст.189 (вимагання), ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України. В ході проведення досудового розслідування оголошено підозру 21 особі, з яких 13 вчиняли злочини, будучи неповнолітніми. В ході розслідування доведено їх участь щодо 13 епізодів злочинної діяльності.

Угрупування під назвою «White Lions» утворив у кінці червня 2016 року мешканець обласного центру, створивши спеціальний акаунт в мережі Інтернет «ВКонтакте», до якої долучались та стали активними інші члени. Основним видом діяльності вказаної групи було вишукування через підставних молодих дівчат (хлопців), шляхом переважно приватної бесіди в соціальних мережах осіб, які погоджувались на спільне проведення вільного часу. Після призначення зустрічі в обумовленому місці, на неї приховано прибували члени «White Lions» у значній кількості, де колективно раптово завдавали тілесні ушкодження потерпілій особі, при цьому усі дії фільмували, відбирали гроші та цінні речі як винагороду за не оприлюднення відповідних відеозаписів.

На сьогодні підозрювані, їх захисники та законні представники завершили ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Тепер оцінку діяльності злочинного угрупування має надати суд.

Емблема “Білих левів”

Нагадаємо, 27 лютого 2017 року, у прокуратурі області повідомили, що здійснюється досудове розслідування за фактом вимагання, грабежів та розбоїв особами, які називають себе “Білі леви”.

Слідчі прокуратури та СБУ затримали 9 осіб і доправили їх до ІТТ. Серед них є 4 неповнолітніх, до яких у ізолятор досі не пускали батьків. Побратими затриманих стверджують, що хлопці займались пошуком педофілів у соцмережах і проводили з ними “виховну роботу”.

27 лютого ввечері 9 членам організації “White lions”, яких підозрююють у вчиненнях побиттів, розбоїв та грабежів, оголосили про підозру. Загалом, слідством було встановлено 14 потерпілих від дій угруповання, а також є 34 відеозаписи, які доводять їх провину.

Того ж вечора близько півсотні осіб перекрили рух біля обласної прокуратури по вул. Верхній Пермській. Родичі та друзі затриманих членів організації “White lions” вимагали, щоб до них вийшли слідчі прокуратури і пояснили конкретні причини затримання хлопців та дівчат. Батьки також вимагали зустрічі зі своїми дітьми, оскільки з часу їх поміщення у ІТТ, вони з ними не бачились.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар