Комітет Верховної Ради підтримав перейменування Кіровоградської області у Кропивницьку

photoukraine.com

Сьогодні, 20 червня, комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України підтримав пропозицію перейменувати Кіровоградську область у Кропивницьку, а Дніпропетровську – у Січеславську.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, повідомляє Перша електронна газета.

Читайте також: Сергій Жадан про декомунізацію по дорозі з Дніпра у Кропивницький

На сьогоднішньому засіданні розглядали законопроекти про внесення змін до статті 133 Конституції України щодо перейменування Дніпропетровської області (№8329) та щодо перейменування Кіровоградської області (№8380).

Після розгляду у комітетах питання про перейменування винесуть на розгляд народних депутатів.

Щоб перейменувати Кіровоградську область потрібно вносити зміни до Конституції України, тому для успішного прийняття рішення потрібна конституційна більшість у 300 голосів нардепів.

Нагадаємо, 18 травня, у Верховній Раді України зареєстрували законопроект про перейменування Кіровоградської областіСпівавторами Законопроекту №8380 “Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області)” значаться 153 народні депутати.

Зазначимо, 14 липня 2016 року депутати Верховної Ради України 228-ма голосами перейменували Кіровоград у Кропивницький.

Кіров Сергій Миронович (справжнє прізвище — Костриков) – російський радянський державний і політичний діяч. Перший секретар Ленінградського міського комітету ВКП(б) і член Політбюро ЦК ВКП(б).

Згідно із Законом України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, Кіровоградська область підлягає перейменуванню, адже Сергій Кіров є організатором масових репресій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар