Сучасну машину для ямкового ремонту придбали кропивницькі комунальники

© kr-rada.gov.ua

Учора, 4 червня, у Кропивницькому на свою першу робочу зміну виїхав нещодавно придбаний за кошти з міського бюджету автомобіль МАЗ із установкою ямкового ремонту (УЯР-01).

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради Кропивницького.

«Трудова біографія» новенького автомобіля розпочалася біля обласної дитячої лікарні, на вулиці Петропавлівській, де оператор УЯМ-01 за лічені хвилини за допомогою стисненого повітря з установки розчищав ями на дорозі й заливав їх з тієї ж установки спеціальною емульсією, після чого засипав заповнену яму дрібним щебенем. Усе це відбувалося без зупинення руху, бо їздити по колишній ямі, заповненій у такий спосіб, можна вже щонайбільше через десять хвилин після ямкового ремонту.

“Цей спеціальний автомобіль придбано не лише з установкою для ямкового ремонту, а й із навісним обладнанням для прибирання снігу – відвалом та щіткою, – розповів начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктор Кухаренко. – На ньому можна також встановити замість установки ямкового ремонту бункер для піску, щебеню тощо. Тож машина ця багатофункціональна. На її придбання для КП «Універсал–2005», згідно з Програмою розвитку житлово-комунального господарства, у міському бюджеті було передбачено 4,800 тис. грн. А придбано через систему ProZorro за 4,760 тис. грн”.

На новенькій установці УЯР-01, яка поки що одна в КП «Універсал–2005», оператор разом з водієм за восьмигодинну робочу зміну спроможні відремонтувати близько 175 квадратних метрів дорожнього полотна (ця кількість залежить від глибини й щільності ям на дорозі), гарантійний термін експлуатації якого після ямкового ремонту складає до 18 місяців.

Поки що установку випробовують, а загалом заплановано використовувати її щодня задля проведення ямкових ремонтів. І хоча вона не замінить усі, механізми, які нині підрядники використовують для ямкового ремонту доріг у Кропивницькому, та якщо УЯР-01 добре себе зарекомендує, то цілком можливо, що комунальники пропонуватимуть депутатам міської ради та міському голові Кропивницького в майбутньому виділити кошти на придбання іще однієї такої установки.

Нагадаємо, у квітні комунальники тестували подібну машину у Кропивницькому.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар