У кропивницькій колонії знайшли чергові порушення

Прокуратура перевірила роботу кропивницької установи виконання покарань №14 додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства і виявила там низку порушень.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

У ході перевірок виявлено факти неналежної рoботи Комісії ДУ «Кропивницька УВП № 14». Зокрема, через неналежну організацію роботи комісії, самoусунення її членiв вiд виконання посадових обов’язків допускаються грубі порушення законодавства. Як приклад, у зв’язку з тим, що працівник медичної частини не вивчає матеріали особових справ, засудженому з інвалідністю, якому ампутовано культі обох кінцівок та який без сторонньої допомоги пересуватися не в змозі, визначено виправну колонію середнього рівня безпеки для осіб, раніше засуджених до позбавлення волі. Хоча відповідно до законодавства засуджені вказаної категорії відбувають покарання у спеціалізованих установах виконання покарань.

Читайте також: В’язні з ключами від камер, ножі та шприци: які порушення керівник колонії намагався “відкупити” за 10 тис. грн

Адміністрацією жодних дії, спрямованих на отримання наряду на етапування засудженого до відповідної установи не зроблено та допущено порушення десятиденного терміну направлення засудженого для відбування покарання.

Також встановлено, що адміністрацією УВП №14 допускаються порушення вимог ст. 87 КВК України. Так, працівниками відділу спецчастини Установи підготовлено справи засуджених для їх відправки етапом до установ відбування покарання, однак фактично вказані засуджені відправленні не були.

На усунення виявлених порушень до Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України внесено вказівку, щодо усунення виявлених порушень.

Загалом, за результатами проведених перевірок прокурорами внесено 3 документи прокурорського реагування з метою усунення порушень вимог законодавства.

Читайте також: Керівнику кропивницької колонії апеляційний суд учетверо зменшив розмір застави

Поширити:

Залишити коментар:

коментар