Директор “Електротрансу” орендував підприємству власну машину – НАЗК

Директор КП "Електротранс" Олександр Луценко

Директор комунального підприємтва “Електротранс” Олександр Луценко здавав власне авто в оренду очолюваному ним підприємству. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на своєму засіданні прийняло рішення про направлення до суду двох протоколів про адміністративні правопорушення стосовно Олександра Луценка.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту НАЗК.

Відповідно до протоколів, директор КП “Електротранс” не повідомив міську раду Кропивницького про наявність у нього реального конфлікту інтересів і вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів під час вирішення питання щодо укладення КП “Електротранс” договору оренди власного транспортного засобу.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення (стаття 172-7), неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Оскільки практика оренди власного майна керівниками державних та комунальних підприємств є поширеною, Національне агентство звертає увагу, що такі дії містять ознаки конфлікту інтересів, а тому необхідно дотримуватися вимог статті 28 Закону України “Про запобігання корупції” щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, зокрема:

  • вживати заходів щодо недопущення виникнення реального, потенційного конфлікту інтересів;
  • повідомляти не пізніше наступного робочого дня про наявність реального чи потенційного конфлікту інтересів безпосереднього керівника, а у випадку перебування на посаді, яка не передбачає наявності безпосереднього керівника, або в колегіальному органі – Національне агентство з питань запобігання корупції чи інший визначений законом орган або колегіальний орган, під час виконання повноважень у якому виник конфлікт інтересів, відповідно;
  • не вчиняти дій та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів;
  • вживати заходів щодо врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар