Через аварії у Кропивницькому досі не можуть увімкнути опалення у всіх будинках

© Kurt Jensen EL & VVS

Станом на сьогодні, 30 жовтня, у Кропивницькому підключено до централізованого опалення 789 будинків – 99% житлового фонду. Ще вісім будинків залишаються без тепла через аварії на мережах.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт міськради.

На теплових мережах, які обслуговує КП «Теплоенергетик», поривів тепломережі немає. Дещо гіршою виглядає ситуація у ДП «Кіровоградтепло»: ремонтні бригади підприємства наразі працюють над ліквідацією трьох поривів.

Через аварійні випадки, вісім будинків поки що залишаються без тепла. Ремонтно-відновлювальні роботи тривають по вулицях Полтавській, 22, 24, корп. 1,2, Родніковій, 77, 79. Космонавта Попова, 5 та по проспекту Університетському, 17/2.

Через аварію на внутрішньобудинкових мережах без тепла лишаються ДНЗ №61 по вулиці Пацаєва. З такої ж причини відсутнє теплопостачання у ВПУ №4. У цих закладах освіти тривають ремонтно-відновлювальні роботи.


Нагадаємо, не дивлячись на те, що міська комісія з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні ухвалила розпочати опалювальний сезон 22 жовтня, у цей день тепло в домівках кропивничан не з’явилося. Через величезні борги кропивницьких теплових підприємств перед НАК “Нафтогаз України” ВАТ “Кіровоградгаз” відмовився подавати паливо на підприємства.

25 жовтня міська влада заявила, що у Кропивницькому були запущені в роботу усі котельні, крім найбільшої – Південно-Західної. Опалювати почали 534 житлових будинки із 797, що мають централізовану систему опалення.

Разом з тим, адміністрація ВАТ “Кіровоградгаз” звинувачує теплогенеруюче підприємство ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” у несанкціонованому відборі природного газу з розподільних мереж і констатує, що за ці об’єми блакитного палива підприємство заплатить за подвійним тарифом.

У відповідь на звинувачення “Кіровоградгазу”, “Кіровоградтепло” відповідає, що “старі” борги накопичуються не з провини підприємства, зокрема, внаслідок несвоєчасної компенсації різниці в тарифах та багатомільйонної заборгованості населення й бюджетних організацій за централізоване опалення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар