Чотири з двадцяти закуплених автобусів вже доїхали у Кропивницький

фото: kr-rada.gov.ua

Перші чотири великомісні пасажирські автобуси прибули у Кропивницький. Наразі вони базуються в КП «Електротранс», де мають пройти необхідні процедури реєстрації і технічного контролю.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради.

“Це перші чотири автобуси із двадцяти закуплених за кошти міського бюджету, що будуть працювати на маршрутах в обласному центрі і дозволять суттєво покращити якість надання транспортних послуг мешканцям міста, – відзначив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Олександр Вергун. – Перед тим, як вони почнуть обслуговувати пасажирів, автобуси мають бути зареєстровані, необхідно отримати на них акти технічного огляду, оформити страхування”.

Наступна партія автобусів відправиться із Києва до Кропивницького у понеділок, 11 вересня. Загалом, всі двадцять транспортних засобів будуть доставлені на майданчик КП «Електроранс» до кінця вересня, запевнив Олександр Вергун.

“Ми зацікавлені, щоб автобуси якомога швидше вийшли на свої маршрути, вони вже визначені, – наголосив начальник управління. – Цього ж з нетерпінням очікують і кропивничани. У даному випадку багато чого залежить від державних органів, які здійснюють процедури реєстрації, страхування та надання необхідних для початку роботи документів”.

Нагадаємо, на початку квітня кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” оголосило тендерну заявку на закупівлю 20 нових великогабаритних автобусів. За результатами аукціону на сайті електронних закупівель ProZorro, який відбувся 15 травня, з пропозицією 69 млн 579 тис. 900 грн переможцем торгів стало ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра. Тоді і стало відомо, що вулицями Кропивницького курсуватимуть 20 автобусів МАЗ 103 486 виробництва ВАТ “Мінський автомобільний завод” – керуюча компанія холдинга “Белавтомаз” (республіка Білорусь).

Ці нові транспортні засоби планують задіяти для перевезення містян у віддалені райони Кропивницького на 7 маршрутах.

Згодом один із учасників тендеру (постачальник українських ЛАЗів ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг») намагався оскаржити своє недопущення до тендеру на закупівлю автобусів у Кропивницький.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар