Які автобуси закупили у Кропивницький: деталі підписаного договору

МАЗ 103 / фото з офіційного сайту “Мінського автомобільного заводу”

Учора, 26 травня, кропивницьке КП “Електротранс” уклало договір на поставку 20 великогабаритних автобусів з ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН». Ця фірма з Дніпра 15 травня виграла торги з пропозицією 69 млн 579 тис. 900 грн, тоді як очікувана вартість закупівлі становила 70 млн грн.

Заключений договір учора було опубліковано у системі електронних закупівель ProZorro.

Згідно зі специфікацією до предмету закупівлі, у Кропивницький придбають 20 автобусів МАЗ 103 486 виробництва ВАТ “Мінський автомобільний завод” – керуюча компанія холдинга “Белавтомаз” (республіка Білорусь).

Гарантія на автобуси, згідно з договором становить 24 місяці або 80 тис. км з моменту введення в експлуатацію, залежно від того, яка подія настане раніше.

Ціна однієї одиниці автобусу даної моделі на момент підписання договору складає 3 млн 478 тис. 995 грн.

Ці автобуси мають надійти у Кропивницький до 31 грудня 2017 року.

Автобуси МАЗ 103 486 це міські пасажирські автобуси великої місткості з низьким рівнем підлоги, пристосовані до пасажирів з обмеженими можливостями (відкидний пандус на середніх дверях) та обладнані місцем для кріплення та фіксації інвалідного візка.

Загальна пасажиромісткість цих автобусів складає 98 чоловік 24 з яких – сидячі.

МАЗ 103 486 обладнаний бортовим комп’ютером з GPS-навігацією і трекером. Крім того у цьому автобусі встановлено систему відеоспостереження, яка складається з 4 відеокамер – три у салоні з фіксацією вхідних дверей кожна і одна на кабіні водія для фіксації пасажирського салону. Ситуацію на дорозі перед автобусом зніматиме відеореєстратор.

місце водія у МАЗ 103 486/фото www.autosite.ua

Є імовірність, що у закуплених автобусах навіть буде можливість користуватися безкоштовним інтернетом, адже МАЗ 103 486 обладнаний WI-FI роутером з модемом, який працює в мережах стандартів CDMA або GSM.

Закуплені великогабаритні автобуси перевозитимуть містян у віддалені райони Кропивницького на 6 відновлених маршрутах.




Нагадаємо, на початку квітня кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” оголосило тендерну заявку на закупівлю 20 нових великогабаритних автобусів. Як зазначено у заявці на сайті електронних закупівель “ProZorro”, очікувана вартість придбання складає 70 млн грн.

12 травня, остаточно визначились двоє претендентів на заявку кропивницького комунального підприємства «Електротранс» про закупівлю 20 нових великогабаритних автобусів і дата проведення аукціону.

Як ми вже повідомляли, спочатку отримати право участі у тендері на продаж 20 нових автобусів у Кропивницький, очікувана вартість яких складає 70 млн грн, зголосились три фірми – ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра та столичні ТОВ «УкрЄвроМАЗ» і ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг». Перші два пропонували продати у Кропивницький білоруські автобуси МАЗ, а третій – український ЛАЗ.

Проте, з протоколу розгляду пропозицій, які 4 травня опубілкували на сторінці закупівлі на сайті ProZorro, стало відомо, що тендерний комітет відхилив пропозицію ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» через невідповідність документації кваліфікаційним критеріям, установленим ЗУ «Про публічні закупівлі». У документації підприємства, яке займається продажем українських автобусів ЛАЗ 5252, нібито були відсутні докази про підтвердження виконання аналогічних договорів.

Але вже 9 травня ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» подало скаргу на рішення тендерного комітету. У своїй скарзі представники фірми стверджують, що відхилення замовником їх пропозиції є безпідставним і помилковим, обґрунтованим лише на припущеннях. У коментарях до своєї скарги представники ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» також зазначали, що через вихідні в Україні вони не змогли вчасно провести оплату свого звернення, яка передбачена вимогами Закону.

Антимонопольний комітет України 3 дні розглядав скаргу ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» і учора ввечері, 12 травня, опублікував відповідь на неї. Скаргу відхилили саме через відсутність документу про здійснення оплати за подання скарги.

Відтак, змагатися за право продати на аукціоні 20 автобусів у Кропивницький отримали лише дві фірми – ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра та столична ТОВ «УкрЄвроМАЗ». Їх тендерний комітет відразу допустив до торгів.

За результатами аукціону на сайті електронних закупівель ProZorro, який відбувся 15 травня, з пропозицією 69 млн 579 тис. 900 грн переможцем торгів стало ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра.

Як виявилося пізніше, ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» підозрюють у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції, що призвело до поставки 12 тролейбусів Skoda 14 Tr на замовлення МКП «Херсонелектротранс» за завищеною вартістю.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар