Постачальник ЛАЗів намагався оскаржити своє недопущення до тендеру на закупівлю автобусів у Кропивницький

Постачальник українських ЛАЗів ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг», яке намагалося взяти участь у тендері на закупівлю 20-ти автобусів у Кропивницький, але було не допущене до торгів, намагалося оскаржити у суді рішення тендерного комітету. Проте Господарський суд Кіровоградської області відхилив скаргу представників підприємства.

Про це Першій електронній газеті повідомив начальник управління транспорту Олександр Вергун.

“Компанія «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» подала позов до суду з претензією, що їх пропозицію нібито незаконно відхилили. Але суд відхилив їх заяву”, – розповів очільник транспортної галузі міста.




Нагадаємо, на початку квітня кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” оголосило тендерну заявку на закупівлю 20 нових великогабаритних автобусів. Як зазначено у заявці на сайті електронних закупівель “ProZorro”, очікувана вартість придбання складає 70 млн грн.

12 травня, остаточно визначились двоє претендентів на заявку і дата проведення аукціону.

Як ми вже повідомляли, спочатку отримати право участі у тендері на продаж 20 нових автобусів у Кропивницький, очікувана вартість яких складає 70 млн грн, зголосились три фірми – ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра та столичні ТОВ «УкрЄвроМАЗ» і ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг». Перші два пропонували продати у Кропивницький білоруські автобуси МАЗ, а третій – український ЛАЗ.

Проте, з протоколу розгляду пропозицій, які 4 травня опубілкували на сторінці закупівлі на сайті ProZorro, стало відомо, що тендерний комітет відхилив пропозицію ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» через невідповідність документації кваліфікаційним критеріям, установленим ЗУ «Про публічні закупівлі». У документації підприємства, яке займається продажем українських автобусів ЛАЗ 5252, нібито були відсутні докази про підтвердження виконання аналогічних договорів.

Але вже 9 травня ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» подало скаргу на рішення тендерного комітету. У своїй скарзі представники фірми стверджують, що відхилення замовником їх пропозиції є безпідставним і помилковим, обґрунтованим лише на припущеннях. У коментарях до своєї скарги представники ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» також зазначали, що через вихідні в Україні вони не змогли вчасно провести оплату свого звернення, яка передбачена вимогами Закону.

Антимонопольний комітет України 3 дні розглядав скаргу ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» і учора ввечері, 12 травня, опублікував відповідь на неї. Скаргу відхилили саме через відсутність документу про здійснення оплати за подання скарги.

Відтак, змагатися за право продати на аукціоні 20 автобусів у Кропивницький отримали лише дві фірми – ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра та столична ТОВ «УкрЄвроМАЗ». Їх тендерний комітет відразу допустив до торгів.

За результатами аукціону на сайті електронних закупівель ProZorro, який відбувся 15 травня, з пропозицією 69 млн 579 тис. 900 грн переможцем торгів стало ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра.

Як виявилося пізніше, ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» підозрюють у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції, що призвело до поставки 12 тролейбусів Skoda 14 Tr на замовлення МКП «Херсонелектротранс» за завищеною вартістю.

Як виглядає, і які має технічні характеристики ця модель автобуса, читайте у нашій публікації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар