За податкові борги техніку кропивницького ЖЕО № 3 продали на біржі

трактор Т - 40 / фото selhoztehnik.com

Кропивницьке ЖЕО № 3 незабаром може позбутися значної частини своєї техніки. За податкові борги ДФС продала на товарній біржі трактор з причіпом і автовишку, які належать комунальному підприємству.

Про це сьогодні, 3 квітня, під час наради з питань ЖКГ розповів начальник головного упраління ЖКГ Віктор Кухаренко.

“Приїхали нові власники і давай забирати нашу техніку. Не показали договорів купівлі-продажу, тільки протокол з торгів, де через товарну біржу вони придбали трактор Т – 40 і причіп до нього та автовишку. Ми дали команду закрити ворота і не віддавати цю техніку поки нам не нададуть офіційні документи”, – розповів він.

Як повідомив Віктор Кухаренко, у 2015 році Кіровський окружноий адмінсуд ухвалив рішення щодо податкового стягнення боргу в сумі 984 тис. 398 грн за рахунок майна, яке було у податковій заставі. Це рішення набуло чинності 7 липня 2015 року. ЖЕО № 3 і управління ЖКГ тоді чомусь не подало апеляцію на це ріщення.

За словами головного комунальника міста, нові власники цілком законно можуть забрати техніку і тим самим паралізувати роботу комунального підприємства.

“Ситуація вже відбулася, тому якщо нам принесуть договори купівлі-продажу, звісно, ми не маємо права не виконати рішення суду. Але в подальшому ми повинні застерегтися від таких подій.
Ми зараз збираємо інформацію по всих комунальних підприємствах, яка у кого є техніка, чи перебуває вона в заставі виконавчої служби, і зберемо нараду по виведенню цієї техніки із застави. Це техніка територаільної громади, яка повинна працювати і вирішувати проблеми, які стоять перед нами”, – наголосив Віктор Кухаренко у коментарі Першій електронній.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар