Через ремонт аварійного мосту в Олександрії перекриють рух транспорту

Рух по шляхопроводу на а/д М-04 буде закрито через ремонтні роботи, орієнтовно з 16 квітня. Щоб не виникло транспортного колапсу, дорожники пропонують водіям зручну схему об’їзду.

Анонсований наприкінці минулого року ремонт шляхопроводу по автодорозі М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине км 40+612 нарешті розпочнеться вже з середини квітня. Оскільки на об’єкті передбачені масштабні ремонтні роботи, рух по ньому перекрито.

Нагадаємо, що даний шляхопровід знаходиться у межах міста Олександрія. Вже кілька років він потребує поточного середнього ремонту, оскільки прогонова будова втратила свою працездатність – має чисельні дефекти опор та прогонових будов, а це прямо впливає на вантажопідйомність споруди.

Щоб не виникло транспортного колапсу, дорожники пропонують водіям зручну схему об’їзду.

Ремонту шляхопровід чекав багато років, та скрутне фінансове становище галузі не давало змоги його розпочати. Минулого року Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області зайнялася виготовленням актуальної проектно-кошторисної документації, а вже на початку цього року у державному бюджеті передбачили кошти і вже виділили частину, що дозволило розпочати ремонт. Згідно проведених тендерних процедур, виконає роботи ТОВ «Мостобудівельний загін №112».

Збудували шляхопровід ще півстоліття тому – у далекому 1964 році під існуючі тоді навантаження, які, зрозуміло, в рази менші від сьогоднішніх. Активна фаза його руйнування припала на останні 10-15 років, коли різко збільшився потік транспорту, особливо великовагового. Після ремонту, обіцяють дорожники, шляхопровід витримуватиме актуальні на сьогодні навантаження. Виконають повний демонтаж існуючої прогонової будови, замінять їх на нові та проведуть підсилення опорних частин. Згодом замінять та укріплять опорні балки, рейки, покладуть новий міцний асфальт.

Ремонтуватимуть з квітня по жовтень включно. Вартість об’єкту складає більше семи мільйонів гривень.

Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області звертається до водіїв бути уважними за кермом, не перевищувати допустимої швидкості та слідувати схемі об’їзду об’єкту, на якому ведуться ремонтні роботи.

Прес-служба САД у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар