У Кропивницькому презентували рекомендації до міської програми підтримки учасників АТО

Сьогодні, 20 березня, у приміщенні міської ради Кропивницького відбувся круглий стіл щодо обговорення шляхів співпраці учасників бойових дій із органами місцевого самоврядування та представлення напрацьованих рекомендацій до міської Комплексної програми підтримки учасників АТО. Співорганізатори заходу: громадська організація «Спільна дія» та відділ соціальної підтримки населення міської ради Кропивницького.

Заступник міського голови Кропивницького Наталія Дзюба розповіла, що подібна зустріч проводиться вперше та має на меті запропонувати шляхи вирішення основних проблем, з якими стикаються АТОвці.

“Сьогоднішня зустріч проходить вперше в такому форматі, коли представники влади зібралися, щоб відповісти на питання громадських організацій та членів сімей учасників АТО. Відділом соцзабезпечення була розроблена комплексна програма по соціальному захисту учасників антитерористичної операції та членів родин, до якого робоча група, організована з ініціативи громадської організації “Спільна дія”, розробила доповнення та пропозиції. Загальними зусиллями ми будемо робите все, аби полегшити життя військовим”.

Круглий стіл проводився за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” в рамках реалізації проекту, спрямованого на залучення учасників АТО до формування міських програм соціалізації та адаптації.

“Підготовка до заходу тривала півроку. Було проведено дослідження, яке включало: анкетування 200 учасників АТО, фокус-групу за участю учасників АТО та засідання робочої групи з напрацювання рекомендацій. До цієї роботи були залучені демобілізовані учасники АТО, військовослужбовці, представники органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, засобів масової інформації, волонтери, громадські активісти.” – сказала голова громадської організації “Спільна дія” Ірина Малик.

Представники ГО “Спільна дія” презентували результати комплексного моніторингового дослідження “Соціально-економічне становище родин демобілізованих учасників АТО, які проживають в м. Кропивницькому Кіровоградської області”.

Із результатами дослідження та підсумками круглого столу ви можете ознайомитися на Першій електронній згодом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар