У Міжнародній конференції в Кіровоградській льотній академії взяли участь представники 5 країн світу

16 березня в Кіровоградській льотній академії НАУ відбулася І-а Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи професійної підготовки фахівців в умовах Євроінтеграції».

Про це повідомляється на сайті КЛА НАУ.

Співорганізаторами конференції, в рамках договору про науково-методичне співробітництво, стали вищі навчальні заклади України та закордону, серед них:

  • Національна академія Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького,
  • Київська державна академія водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного,
  • Класичний приватний університет (м. Запоріжжя),
  • Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка,
  • Харківська обласна громадська організація «Культура Здоров’я»,
  • Університет Nord (Норвегія),
  • Єреванський державний університет (Республіка Вірменія),
  • Мозирський державний педагогічний університет імені І.П. Шамякіна (Республіка Білорусь),
  • Краківська Академія ім. Анджея Фрича Моджевського (Польща),
  • Литовський університет освітніх наук (Литовська Республіка).

Перед учасниками конференції з вітальним словом виступив начальник КЛА НАУ доктор технічних наук, професор Сергій Миколайович Неділько та оголосив про її відкриття.

Особисту участь у конференції взяли: доктор педагогічних наук, професор Айвазян Едвард Ішханович (Єреванський державний університет); доктор педагогічних наук, професор Барановська Лілія Володимирівна (Національний авіаційний університет); доктор педагогічних наук, професор Дроздова Ірина Петрівна та кандидат педагогічних наук Герасимчук Тетяна Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет); доктор педагогічний наук, доцент Лаврентьєва Олена Олександрівна (Криворізький державний педагогічний університет); кандидат психологічних наук, доцент Топольницька Галина Юріївна (Національну академію державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького); кандидат педагогічних наук, доцент Силадій Іван Михайлович (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракаці ІІ); кандидат філологічних наук, доцент Гриджук Оксана Євгеніївна (Національний лісотехнічний університет України); Велигдан Наталія Василівна (Київська державна академія водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного) та доктор педагогічних наук, професор Анісімов Микола Вікторович (Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка).

Застосувавши новітні можливості ІТ-технологій учасників конференції привітали в on-line режимі та побажали плідної роботи доктор педагогічних наук, доцент, професор факультету психології та гуманітарних наук Краківської Академії імені Анджея Фрича Моджевського (Польща) Олена Олександрівна Бочарова та доктор фізичних наук і фізики, доцент, старший науковий співробітник, начальник навчального відділу інституту природничих досліджень Литовського університету освітніх наук (Республіка Литва) Раймундас Жалтаускас.

Усі бажаючі мали можливість спостерігати в режимі реального часу за виступами, обговореннями та дискусією учасників конференції.

У доповідях науковці піднімали актуальні проблеми професійної підготовки фахівців і пропонували шляхи їх вирішення.

Викладачі Кіровоградської льотної академії НАУ поділилися з присутніми своїми науковими напрацюваннями, у яких поєднуються сучасні міжнародні технології навчання та авторські методики. Так, к.т.н., доцент кафедри інформаційних технологій Олексій Володимирович Ізвалов узагальнив досвід проведення міжнародних ігробудівних та наукових хакатонів на глобальному та локальному рівнях.

Льотна академія вже кілька років співпрацює з Норвезьким Університетом Норд. Після відвідання центрів пошуку та рятування в Норвегії, викладачі кафедри пошуку, рятування, безпеки авіації та спеціальної підготовки КЛА НАУ розробляють план створення аналогічного центру в академії та оригінальну методику навчання курсантів. Про це йшлося у доповіді к.пед.н. Яни Сергіївни Мандрик.

Про досвід та інноваційні підходи проведення курсів соціальної адаптації військовослужбовців у рамках проекту «Україна-Норвегія», що вже кілька років втілюється в Льотній академії, повідомив декан факультету менеджменту к.т.н., доцент Анатолій Васильович Залевський.

Учасники конференції взяли активну учать в обговоренні доповідей, це надало можливість консолідовано прийти до певних висновків і рішення конференції.

І-а Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи професійної підготовки фахівців в умовах Євроінтеграції» пройшла на високому науковому рівні. Учасники конференції одностайно вирішили, що даний науковий захід в Льотній академії має відбуватися щорічно оскільки він актуалізує важливі для національної педагогічної спільноти питання професійної підготовки фахівців.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до У Міжнародній конференції в Кіровоградській льотній академії взяли участь представники 5 країн світу

  1. И это международная конференция? Когда этот постсовецкий маразм в науке измениться? Как грусно.

Коментарі заборонені.